Соня Йончева създава музикален форум в България


Соня Йончева създава музикален форум в България
Снимка: SY11 events

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще организира музикален сезон, който ще събере известни изпълнители и музиканти в зала "България" през есента. Тя съобщи новината в навечерието на 24-ти май, Денят на славянската писменост и култура.

"За мен 24 -ти май е най-светлият български празник. От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че сезонът "Съкровени гласове" ще има своето първо издание през сезон 2023/24 в зала "България". През юни екипът на компанията ми SY11 events ще обяви имената на артистите, които съм поканила", каза Йончева.

Сезонът с музикални величия в зала "България", организиран от българското сопрано ще бъде сниман и отразен от телевизия "Медичи", специализирана в програми с класическа музика и опера.

Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал във фестивала. Програмата все още не е уточнена.

"Съкровени гласове" ще се провежда всяка година в България като организаторите не изключват възможността фестивалът да гостува и в други градове на страната.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама