Връчиха Златните глобуси без бляскава церемония, ето победителите


Връчиха Златните глобуси без бляскава церемония, ето победителите
Снимка: Getty Images

"Силата на кучето" и "Уестсайдска история" взеха най-престижните награди "Златен глобус" на церемония, която тази година не беше излъчвана по телевизиите.  Призът изглежда леко пренебрегнат от Холивуд, защото победителите бяха разкрити чрез блог на живо и без обичайната бляскава церемония.

Мрачният уестърн на Джейн Кемпиън "Силата на кучето" стана вторият филм, режисиран от жена, който печели отличието за най-добра драма. Лентата спечели и наградата за най-добър режисьор и най-добър актьор в поддържаща роля за Коди Смит-МакФий.

Римейкът на "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг взе наградата за най-добра комедия или мюзикъл, а също беше сред номинираните за главна и поддържаща женска роля за звездите Рейчъл Зеглер и Ариана ДеБоуз.

Уил Смит и Никол Кидман спечелиха наградите в категориите за най-добър актьор и актриса във филмови драми за ролите си в "King Richard" и "Being the Ricardos".

Но нито една от звездите не присъстваше, както обикновено, в "Бевърли Хилтън".

Наградите, които традиционно се следят отблизо заради успеха в боксофиса и надеждите за "Оскар", който може да се осигури от победата на Глобусите, бяха силно засенчени от дългогодишен спор за етичните пропуски на организаторите. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд - група от около 100 автори на развлекателни материали, свързани с чуждестранни издания, е обвинявана в множество пропуски - от корупция до расизъм.

Наградите "Златен Глобус" по традиция са обявени за най-голямото парти в Тинселтаун - през последните години събитието е било наблюдавано от милионна телевизионна аудитория и е пораждало яростни дебати и коментари в социалните медии. Тази година NBC се отказа от излъчването му, а събитието не успя да се наложи в Twitter, където феновете на попкултурата бяха по-ангажирани със смъртта на известния американския комик Боб Сагет. Актьорът, известен с ролята си на овдовял баща в сериала от 80-те и 90-те "Пълна къща", бе намерен мъртъв в хотелска стая в Орландо, Флорида. Причината за смъртта на 65-годишния Сагет все още не е изяснена.

Ето и всички победители:

Най-добър филм драма: "Силата на кучето"

Най-добра комедия или мюзикъл: "Уестсайдска история"

Най-добър актьор в драма: Уил Смит, "Крал Ричард"

Най-добра актриса в драма: Никол Кидман, "Да бъдеш рикардос"

Най-добър комедиен актьор: "Андрю Гарфийлд", "Тик Ток... Буум"

Най-добра комедийна актриса: Рейчъл Зиглер, "Уестсайдска история"

Най-добър режисьор: Джейн Кемпиън, "Силата на кучето"

Най-добър драматичен сериал: "Наследниците"

Най-добър сценарист: Кенет Брана, "Белфаст"

Най-добра анимация: "Енканто"

Най-добър чуждоезичен филм: "Карай колата ми"

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама