Вълшебен килим пренася децата в красиви кътчета


Вълшебен килим пренася децата в красиви кътчета

Представете си. Представете си място, на което можеш да стъпваш по капки роса и те да издържат тежестта ти. Да се събудиш в ледена пещера, да посвириш с крака на гигантска маримба, да се залуташ в тревен лабиринт, който всяка твоя стъпка прави все по-оплетен, да поиграеш с лотоси на гоненица в омагьосано езеро, да бъдеш цвете, което разцъфва, а когато се умориш, да се сгушиш в някое огромно листо на дърво. И накрая дори да получиш аплодисменти!

Тъкмо това ще се случи с децата и техните придружители по време на представлението на италианската танцова компания TPO ЯПОНСКА ГРАДИНА. На 31 август те ще имат две срещи с пловдивската публика в рамките на ONE DANCE WEEK – от 14:00 и от 16:00 ч. в Дом на културата “Борис Христов”.


Спектакълът е визуална приказка с танц, вдъхновена от красотата на японските градини, които пресъздават в миниатюрен вариант някои от най-красивите кътчета по света. Разказва легендата за Широ - любопитно и смело момче, което решава да види какво има отвъд родното му планинско селце, тръгва на дълго пътешествие и става първият японец, достигнал океана.

Приказката неусетно прелива в танц, на фона на постоянно променящи се пейзажи с поразителни форми и красота. Когато се завръща у дома, Широ е толкова впечатлен от видяното, че не успява да го опише с думи. Хрумва му да го пресъздаде в приказна градина. Неговите разкази се проектират върху вълшебен килим, оборудван със специални сензори. Тогава на сцената се поканени малките зрители, които стават съавтори на тази танцова приказка и с всяко свое движение режисират визуалния и звуков разказ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама