Започва филмовият фестивал за изкуство Master of Art


Започва филмовият фестивал за изкуство Master of Art
Снимка: ПР

67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура; Изкуство и власт; Дизайн и мода; Съвременно изкуство; Кулинарно изкуство; Изобразително изкуство; Литература; Музика и танц; Фотография; Театър и кино; Панорама – в 5-ото издание на фестивала за документално кино за изкуство "Master of Art".

В София фестивалът ще се проведе от 27 август до 24 септември, а традиционни домакини са кината "Люмиер Лидл", кино "Одеон", Дом на киното, кино "G8", "Euro Cinema", зала Славейков – Френски институт, кино Влайкова, Кино двор "Улица Шипка" 23. За първи път ще има и прожекции на открито на Платформа А6 на НДК и в рамките на Sofia Summer Fest до Националния музей "Земята и хората" (28-30.08).

В Пловдив "Master of Art" ще се състои от 1 до 23 септември в Lucky Дом на киното. Варненското издание на фестивала ще бъде във Фестивален и конгресен център - Варна в дните от 1 до 8 септември.

""Master of Art" не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства. Тази година публиката ни ще може да се докосне до изключителните истории на Жан-Пол Готие, Дора Маар, Милош Форман, Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Ара Маликян, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Жоао Жилберто, Никос Казандзакис, Пол Остър, Фернандо Ботеро, Ода Жон, Морис Бежар, Андреа Паладио и много други", пише артистичният директор на фестивала Найо Тицин.

Официалното откриване на филмовия фестивал "Master of Art" е на 27 август на Платформа А6 на НДК с две прожекции: от 19:00 ч. "Прегръдката" (реж. Емил Христов и Калин Серапионов) и от 20:30 ч. "Жан-Пол Готие – шантав и шил" (реж. Ян Л‘Еноре). Същата вечер в Дома на киното от 20:30 зрителите ще се насладят на "Загадката на Веласкес" (реж. Андрес Санс Висенте).

Цялата програма на фестивала следете на ndk.bg, masterofartfilmfestival.com, както и на Facebook страниците на фестивала и НДК.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама