5 мъдри житейски урока, които научихме от филмите на Дисни


5 мъдри житейски урока, които научихме от филмите на Дисни
Снимка: outnow.ch

В детските филмчета има много закодирани послания с дълбок смисъл, които успяваме да оценим едва тогава, когато вече сме твърде големи за анимации. Въпреки това, ние вярваме, че никой човек не е достатъчно голям, за да не може да се върне към детството поне за малко. Ето какво научихме от любимите ни филмчета на "Дисни".

1. Прощавайте и забравяйте

Както пее Елза от "Леденото кралство" – "Let it go". Не заради другите хора, а заради вас самите. Дължите на себе си да забравите за всеки негатив, който ви пречи да живеете напълно живота си. Един лош момент може да съсипе деня ви, само ако го позволите. Споменът може да съсипе живота ви, само ако му дадете силата.

2. Никой не печели от завист

Скар, Урсула, злата мащеха на Снежанка… Всички те имат нещо общо - завист. До степен да съсипем живота на другиго. Ако искате нещо, работете за него, вложете цялата си енергия, за да го постигнете сами, вместо да мразите друг човек за това, което нямате.

3. Истинските нужди на живота са "Хакуна Матата"

Няма начин да не помните знаменитата фраза от "Цар Лъв", която в превод от суахили означава "Нямай грижи". Прекарваме прекалено много време в притеснения за бъдещето. Живейте онзи велик живот, който е във вас. Не се тревожете толкова за малките неща, защото всички те рано или късно ще си дойдат на мястото.

4. Семейството е най-важно

Винаги отделяй време за семейството си, защото те са хората, които ще те вдигнат, когато паднеш. Дори ако семейството ви е малко странно, като извънземно и две сестри (Лило и Стич), те винаги ще са там, за да ви накарат да се смеете в трудните моменти.

5. Останете верни на себе си

"Нещата, които ме правят различен, са нещата, които ме правят такъв, какъвто съм" Е казал Мечо Пух. Бъдете странни. Бъдете забавни. Бъдете луди. Вашите странности са това, което ви прави специални.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама