Жените в България лесно стават супергерои


Жените в България лесно стават супергерои
Снимка: iStock/Guliver

Да си жена в България общо взето не е проблем – просто защото всички имат достатъчно проблеми, за да се интересуват сега пък и специално от пола ти.

Тук всички имаме право на образование. Tо главно се състои от наизустяване на факти за шестица, но ако искаш да усвояваш ефективно информация – никой няма да те спре. Единствената уловка е, че вероятно ще трябва да се научиш самa как да го правиш, тъй като "как да мислим самостоятелно" не е в програмата на училищата.

Можеш да работиш каквото си решиш – адвокат, готвач, шофьор, актриса, лекар, архитект, фризьор… Заплатата ще е най-много 650 лв, но равенство има, защото и Гошо не взима повече. Въобще, никой не взима повече.

Имаме правото да гласуваме, дори и изборът да ни се струва все един и същ.

Българските мъже уважават жените си точно колкото уважават и себе си. Това в някои случаи може да не е много, но със сигурност е по равно.

Феминизмът в България няма противници, защото всички са заети да бъдат срещу веганството.

Женската солидарност у нас не е свръх популярна, защото е изместена от друг вид ценност – роднинската солидарност. Затова братовчедката, облечена в зебров минижуп е "много стилна жена с класа", а момичето от телевизора със същата е "тъпа проститутка".

Не сме имали жена президент до момента само защото политическите игри са такива, че докато стигнеш до кандидат-президентството вече не си дори човек, какво остава за жена.

Най-лошият сексизъм, на който масово ще попаднеш, са тъпите вицове за блондинки и шегите за жени-шофьори. Иначе всички се отнасят към теб с толкова респект, колкото успееш да оставиш впечатлението, че заслужаваш.

Вярата в изказването "Българските жени са най-красиви" е толкова силна, че използването на евтина козметика от няма-на-къде и състаряването преди 30 годишна възраст остават незабелязани.

Почти никой мъж не би ти забранил да работиш, защото само с неговата заплата няма да стане.

Имаш свободата да решиш да се развиваш интелектуално, но ако ти писне от трудностите на живота винаги можеш да извадиш златната карта "превръщам се в тунингована мацка" и да разрешиш финансовите си тревоги.

В България "курва" не означава завой, но отдавна не значи и "сексуално активна жена с много партньори". Думата се използва, за да се изкаже раздразнение към същество от женски пол във всяка ситуация.

Показването на голота тук не води до пребиване с камъни, а до популярност. Популярността на свой ред се състои от равни части "курва" и професионални успехи.

Тук можеш да бъдеш умна и красива едновременно. В песен на Слави и Ку-ку бенд. Иначе комбинацията се приема за мит като глобалното затопляне, дори при ясни доказателства. Най-вече при ясни доказателства.

Жените в България лесно стават супергерои – само трябва да родиш дете и всички предизвикателства като това да го отгледаш със заплата, по-ниска от изравнителната сметка за парното или да му купиш необходимия минимум с предоставените помощи ще се погрижат за останалото. Наметалото не се покрива от държавата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама