12 интересни факта за Кит Харингтън a.k.a Джон Сноу


12 интересни факта за Кит Харингтън a.k.a Джон Сноу
Снимка: Getty Images/Guliver

Кит Харингтън е най-вече познат с ролята си на Джон Сноу в хитовия сериал "Игра на тронове". Ако харесвате 30-годишния британски актьор, ето няколко интересни факта за него, които може би не знаете.

1. Неговото цяло име е Кристофър Кейтсби Харингтън

Роден е на 26 декември 1986 в Лондон. До 11-годишна възраст не е знаел истинското си име, тъй като всички го наричали просто Кит. Има брат, който се казва Джон. 

2. Пробива първо в театъра

През 2008 г. Кит завършва Централното училище по сценична реч и драма към Лондонския университет, което се счита за едно от най-престижните училища за актьорско майсторство във Великобритания. Малко след като завършва университетското си образование играе в първата си театрална постановка – "Боен кон" в Кралския национален театър. Постановката печели две награди "Лорънс Оливие".

3. Появил се на кастинга за ролята си в "Игра на тронове" с посинено око

"Не помня какво се случи, но ме накара да изглеждам по-твърд." За третото си прослушване той чел сцена от Сезон 3 с Роузи Лесли (Игрит).

4. В сезон 3 бил с контузен крак

Харингтън наранил глезена си, прескачайки прозорец, тъй като изгубил ключовете си за дома. Дизайнерът на костюмите на сериала Мишел Клептън обясни: "Той имаше медицински ботуш, който можеше да сваля, но въпреки това не можеше да ходи добре. Отразяхме задната част на екраните му ботуши, за да може да ги слага, без да се налага всъщност да ги обува. Той наистина се справяше доста добре, имайки предвид огромната болка, която изпитваше." Това наложило да използва дубльор. "Дори просто някой да ходеше вместо мен, постоянно му казвах как да прави нещата различно. Не мислите, че създавате походка за характер, но всъщност го правите", каза Кит преди време.

5. Той не се справя много добре с публичния транспорт

В свое интервю той разкри, че хич не го бива в ориентацията в градския транспорт и всеки път, когато се качи на метрото, се оказва в Бронкс.

6. Неговата идеална първа среща включва вино и вечеря

"Не искате да изглеждате прекалено нетърпеливи или романтични. Но въпреки това смятам, че първата среща трябва да бъде интимна, затова избирам хубава вечеря в някое уютно местенце, което не е прекалено претъпкано, и хубаво вино.

7. Той е фен на филмите на ужасите

"Винаги съм искал да се снимам във филм на ужасите. Любимите ми са "Сиянието", "Пръстенът" и "Писък".

8. Той е голям фен на Дейвид Линч

"Обичам Дейвид Линч. Не мога да изгледам "Вътрешна империя". Опитвал съм 3 или 4 пъти, но просто не мога, прекалено е страшен за мен."

9. Страхува се от летене

Паяци, полети и инжекции плашат Кит. "Не мога да се преборя със страха от летенето. Баща ми започна да взима уроци по летене, покани ме да се присъединя към него във въздуха, но това никога няма да се случи."

10. Пуска дълга коса и брада заради ролята на Джон Сноу

"Преди винаги съм имал къса коса, но от екипа ме помолиха да си пусна косата и брадата заради ролята."

11. Няма да го намерите в Twitter

"Не съм фен на Twiiter, страхувам се. Трябва да говоря за себе си достатъчно в обществото - нещо, което не искам да правя в свободното си време. "

12. Няма проблем с голотата

"Мисля, че е едно от онези неща... сваляте халата си и вече сте гол. Има стотици хора, които ви гледат, и след 30 секунди всички са видели всичко. След това нямам никакъв проблем да се разхождам гол."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама