23 години без принцеса Даяна


23 години без принцеса Даяна
Снимка: Getty/Guliver Images

Лятото на 1997 г. винаги ще се помни с трагичната смърт на Лейди Даяна Спенсър. В нощта на 31 август светът беше шокиран от преждевременната загуба на "принцесата на народа", съобщава вестник "Диарио де Севиля".

Смъртта ѝ на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа на моста "Алма" в Париж заедно с партньора ѝ Доди Ал-Файед винаги е била заобиколена от мистерия, подхранвана от множество конспиративни теории, възникнали около обстоятелствата на съдбовното събитие.

ЛЮБОВТА, КОЯТО Ѝ СТРУВАШЕ ЖИВОТА

23 години по-късно паметта ѝ все още е жива, още повече в сърцата на синовете ѝ, принцовете Уилям и Хари. Връзката между двамата братя не преминава през най-добрия си момент, както заяви самият Хари в интервю за ITV. Те обаче загърбиха различията си и направиха изявление, с което да отдадат почит на майка си.

На 1 юли 2021 в деня, в който майка им би навършила 60 години, те ще открият статуя, която са поръчали преди три години за отбелязване на тази годишнина. Събитието ще се проведе в градината Сукен, която е пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Децата на лейди Ди и принц Чарлз, въпреки че са без нея повече от две десетилетия, често я споменават и в документалния филм "Диана, нашата майка: живот и наследство", излязъл през 2017 г. по случай 20-годишнината от смъртта ѝ. За първи път те открито говорят за нея и за силното емоционално преживяване от загубата ѝ в толкова млада възраст. "След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен", признава Хари, който очевидно преживява по-емоционално липсата на майка си.

"Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас" - това е една от най-известните фрази на принцеса Даяна и именно нея Хари възроди през 2019 г. и сподели в мрежата със своите последователи. Всъщност, Уилям и Хари неведнъж са признавали, че това е една от най-вдъхновяващите фрази на майка им.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК ОЩЕ СИЛНИ ЦИТАТИ НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама