6 знаменитости, които са страдали от психични проблеми


6 знаменитости, които са страдали от психични проблеми
Снимка: Getty Images/Guliver

Парадоксът на модерното съвремение е, че колкото повече материални блага и успехи жънеш, толкова по-нещастен си. И обратното - колкото по-скромно живееш, толкова по-щастлив си. А когато разберете колко много звезди се борят с психични проблеми, никога отново няма да пожелаете парите или славата им. 

Днес ще ви запознаем с някои от звездите, които признават съкровените си тайни и какво не е наред с живота им. Вероятно, за да ни покажат, че и те са хора като нас и нямат всичко или може би, че ние имаме много повече от тях.

1. Катрин Зита-Джоунс - биполярно разстройство

Психично отклонение, което най-често се характеризира с рязка промяна в настроенията. Човек изпада в моменти на депресия, меланхолия, които са последвани от еуфория. "Беше ми трудно да си го призная, но се радвам, че го направих, защото сега открито мога да помагам на хора, които имат същия проблем."

2. Леонардо ди Каприо - обсесивно-компулсивно разстройство

Състояние, в което човек се вманиачава по незначителни детайли от живота - да прави нещата по един и същи начин, да проверява точно определен брой пъти дали вратата е заключена, да докосва предмети по 3 пъти и още куп други странности, които сме гледали в сериала "Монк". Леонардо ди Каприо не споделя какво точно го тревожи постоянно, но се бори всеки ден със себе си и вманиачаващото си състояние.

3. Брад Пит - депресия

"Имах депресия преди 10-тина години и не можех да разбера кой съм, какво се случва с живота ми и има ли наистина смисъл да съм на този свят. Смятам, че това състояние дойде след един голям период, в който животът ми се беше превърнал в рутина, от която не можех да се спася."

4. Анджелина Джоли - депресия

"Имах чувството, че съм попаднала в много мрачно място, от което излизане няма. Едва ставах от леглото сутрин и нямах никакво желание да правя каквото и да е."

5. Гуинет Полтроу - следродилна депресия

"Беше истински кошмар, точно обратното на това, което очаквах да бъде. Мислех си, че след като се роди, ще бъда на седмото небе от щастие, но бях ужасно нещастна. Признавам си, че това ми е голям грях, но по това време бях ужасна майка."

6. Хейдън Пенетиър - следродилна депресия

Много специалисти твърдят, че следродилната депресия при жените често е провокирана от голямата промяна в телата на жените и трудността им да се приемат такива, каквито вече са. Самата Хейдън споделя, че този проблем никога не бива да бъде подценяван, защото е огромно бреме за жените по цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама