7 холивудски звезди, които са потомци на велики исторически личности


7 холивудски звезди, които са потомци на велики исторически личности
Снимка: Getty Images

Фамилните дървета могат да бъдат малко объркващи. И не само когато става дума за взаимоотношения с досадния си трети братовчед, но и когато става дума за кръвни линии, датиращи от векове. Днес много компании и лаборатории използват генетиката, за да проследят далечни предци през много поколения. Точно тези компании са изследвали известни личности и са открили някои изненадващи факти за техните предшественици. Ето някои интересни връзки.

1. Бионсе е 25-та братовчедка на кралица Елизабет II

Бионсе Ноулс, известна с това, че е кралицата на поп музиката, също има кралска кръв във вените. Тя е 25-та братовчедка на кралица Елизабет, тъй като и двамата споделят крал Хенри II като общ прародител.

2. Анджелина Джоли има връзка с френския крал Филип II

Френският крал Филип II управлява от 1180 до 1223 и е известен с това, че е донесъл финансова стабилност на страната си. Той увеличил и царската хазна. Актрисата Анджелина Джоли носи френска кралска кръв, като се има предвид, че е пряка потомка на Филип II. Колкото и да е странно, съдбата явно си знае работата, защщото тя играе кралица Олимпия във филма „Александър” от 2004 година.

3. Брад Пит е потомък на английския крал Хенри II

Брад Пит също не остава по-назад. Той може да проследи произхода си до английския крал Хенри II, който управлява от 1154 до смъртта си през 1189. По съвпадение съпругата на крал Хенри II, Елеонора, първо е била омъжена за французин от кралския двор, което прави Брад Пит и Анджелина Джоли донякъде предопределени за неуспешен брак.

4. Джейн Остин е пралеля на Анна Ченселър

През 1995 г. Анна Ченселър играе ролята на Каролайн Бингли в минисериала на BBC „Гордост и предразсъдъци“ по Джейн Остин. Но тя има по-дълбока връзка и с Джейн Остин. Авторката е далечна леля на актрисата.

5. Хари Лойд е потомък на Чарлз Дикенс

Хари Лойд, който играе Визерис Таргариен в „Игра на тронове”, е пра-пра-пра-правнук на известния автор Чарлз Дикенс. Майката на Лойд, Марион, е потомка на седмото дете на Дикенс, Хенри Филдинг Дикенс, който от своя страна има 5 деца.

6. Меган Маркъл е свързана с Уилям Шекспир

Знаем, че Меган Маркъл е свързана с британското кралско семейство, защото е омъжена за принц Хари, херцога на Съсекс. Но дори преди това тя е имала синя кръв във вените си, като се има предвид, че е братовчедка с великия драматург Уилям Шекспир. Маркъл е пета братовчедка на Шекспир.

7. Ози Озбърн е свързан с цар Николай II

Ози Озбърн вече има ДНК доказателство за своята лудост. Изследователите твърдят, че певецът е пряк потомък на неандерталците, което е изключително рядко явление, тъй като на Земята няма много генетичен материал за сравнение с този вид предшественици. От друга страна, корените на Озбърн са свързани и с последния руски цар Николай II, чието семейство е унищожено в революцията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама