7 пъти, в които Хари и Меган нарушиха кралските правила


7 пъти, в които Хари и Меган нарушиха кралските правила
Снимка: Getty Images/Guliver

Очевидно някои членове на кралското семейство смятат, че правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. Главният "бунтовник" на британската монархия винаги е била принцеса Даяна, но по всичко личи, че малкият й син Хари върви по нейните стъпки. Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, също не прави изключение, доказвайки, че повечето кралски традиции трябва да останат в миналото. Ето някои от най-шокиращите примери, в които звездната двойка е нарушила етикета.

1. Меган Маркъл не носи сутиен по време на официално събитие

За първата си изява като херцогиня, Меган Маркъл избра разголена рокля на Goat и шапка от Philip Treacy. Всичко изглеждаше да върви по план, докато пресата и потребителите в социалните мрежи не забелязаха, че тя не носи сутиен. Неписаните правила казват, че жените от кралското семейство не могат да се появяват на официални събития, без да носят тази част от бельото. Но херцогинята има собствено мнение за това.

2. Принц Хари и Меган Маркъл не крият чувствата си публично

Прегръдките и целувките на публично място не са особено приети в кралското семейство, но херцогът и херцогинята на Съсекс не смятат, че има нещо лошо в проявата на чувства. Те редовно се държат за ръце и се прегръщат, а след победата в благотворителен мач по поло, принц Хари целуна страстно своята съпруга.

3. Меган Маркъл сама затваря вратата на автомобила

Въпреки че това не е голямо нарушение на протокола, членовете на кралското семейство нито отварят, нито затварят сами вратата на автомобила. Експертът по етикет Уилям Хансън посочи, че има член на персонала, който да върши тези дейности, но пък това показва колко все още срамежлива е Маркъл.

4. Принц Хари летя за Канада, за да види Меган след визитата си на Карибите

Още преди принц Хари да предложи брак, той посети своята възлюбена в Торонто, където актрисата снимаше филм. Но това противоречи на официалната политика на кралското семейство, която гласи, че членовете му не трябва да съчетават официалните посещения с личните си дела. След обиколката си в Карибите принц Хари е трябвало да се върне в Лондон и да присъства на някои публични събития.

5. Меган Маркъл не носи чорапогащници

Чорапогащите са задължителен елемент в гардероба на всички дами от монархията, когато се появяват на публично място. Кралица Елизабет Втора държи това правило да се спазва, без значение какво е времето. Но Меган Маркъл не само игнорира това правило няколко пъти, но и си позволи да носи обувки с отворена пета, които е друго табу.

6. Меган Маркъл ходи пред принц Хари

Според кралския протокол членовете на кралското семейство, чийто статус е по-нисък, се предполага, че ще ходят с няколко крачки назад. Меган Маркъл многократно изпреварва принц Хари по време на публични събития.

7. Меган носи черно на публични събития

В кралското семейство черните цветове се използват само по време на траурни събития. Херцогинята на Съсекс редовно носи черни дрехи на официални събития, като дори посети British Fashion Awards 2018 с черен лак за нокти, което е поредното нарушение на кралския етикет, който позволява на жените да имат само розови или нюд нокти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама