7 силно религиозни известни мъже (СНИМКИ)


7 силно религиозни известни мъже (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Някои знаменитости са толкова отдадени на вярата си, че са решили да говорят открито за нея и на свой ред са се превърнали в говорители на вярата, която изповядват. Том Круз е нагледен пример за човек, който се е превърнал в лице на сциентологията и не се е опитвал да скрие принадлежността си към противоречивата църква.

Докато някои звезди са израснали, изповядвайки определена религия, и продължават да я изповядват, други са приели нови религии, след като са били просветени или са преживели духовно пробуждане. От християнството до индуизма и, разбира се, сциентологията - тези религиозни знаменитости практикуват това, което проповядват, и не ги интересува дали останалият свят ще разбере това.

Том Круз

Том Круз е една от най-известните знаменитости, които са посветени на своята вяра. Актьорът от "Топ Гън" е убеден сциентолог и е такъв от десетилетия. За първи път се присъединява към Сциентоложката църква през 1986 г., когато се запознава с религията чрез първата си съпруга. Съобщава се, че браковете му с Никол Кидман и Кейти Холмс са се провалили поради силните му убеждения и принадлежност към сциентологията.

Крис Прат

Холивудският чаровник е толкова религиозен, колкото е възможно да си представите изобщо. Крис Прат открито възхвалява Бога и е известен с думите: "Бог е истински. Бог ви обича и иска най-доброто за вас. Вярвайте в това, аз вярвам" по време на речта си на наградите на MTV през 2018 г. Откритостта му по отношение на религията накара някои да смятат, че той е свързан с църквата Hillsong, в която членуват много знаменитости като Джъстин Бийбър. През 2019 г. звездата на Marvel беше обвинена от актьора Елиът Пейдж за това, че е свързан с църква, която има анти-LGBTQ+ възгледи.

Джъстин Бийбър

Въз основа на поведението му в близкото минало не бихте определили Джъстин Бийбър като религиозен човек, но изглежда, че той е обърнал нова страница. Попзвездата някога е бил свързан с църквата Hillsong и е бил близък приятел на нейния пастор в Ню Йорк Карл Ленц. Изпълнителят на "Sorry" често споменаваше Бог в публикациите си в социалните мрежи и приписва на вярата си многото положителни промени в живота си, включително и в този на съпругата си Хейли. Бийбър се дистанцира от Hillsong, след като те бяха въвлечени в скандал.

Вижте още: Това е най-красивият мъж в света (СНИМКИ)

Марк Уолбърг

Марк Уолбърг си спечелва репутацията на лошо момче в младостта си, но сега е известен с това, че е благочестив католик. Бившият рапър заяви, че започва всеки ден с молитва, четене на Свещеното писание и редовно посещава литургия. Уолбърг е толкова отдаден на католическата вяра, че се надява да съчетае филмовата си кариера с религията си, за да създава съдържание, основано на вярата.

Орландо Блум

Актьорът от "Властелинът на пръстените" не говори толкова открито за своята отдаденост на вярата, но е добре известен с това, че следва будистката религия. Блум изповядва будисткото течение „Сока Гаккай” и е заявявал, че използва философията на религията, за да внесе мир в забързания си начин на живот. Неотдавна актьорът разказа подробно за своето ежедневие, което включва четене на будистки писания и рецитиране на 20-минутно будистко песнопение, за да приспива дъщеря си.

Вижте още: 6 звезди, които напълняха, но не им пука

Дензъл Уошингтън

Дензъл Уошингтън е толкова запален по религията си, че обмисля да стане проповедник. Звездата не се притеснява да обсъжда духовните си срещи със Светия дух. Уошингтън вероятно е една от най-откровените звезди, когато става въпрос за обсъждане на християнството и с времето става все по-свързан с вярата си.

Ричард Гиър

Ричард Гиър има много известни приятели, но не всички от тях са в Холивуд. Гиър е дългогодишен приятел и ученик на Далай Лама. Връзката се дължи на отдадеността му на будизма, която се заражда в началото на двадесетте му години. Оттогава насам актьорът от "Хубава жена" приема мъдростта на няколко будистки учители и дълго изучава медитация и дзен. За малко да стане будистки монах - красивият актьор е доказал, че е един от най-сериозните и последователни последователи на будизма в Холивуд.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама