7 звезди, които са по-умни, отколкото мислите


7 звезди, които са по-умни, отколкото мислите
Снимка: Getty Images/Guliver

Високите резултати на теста за интелигентност не разкриват колко успешен ще бъде човек. Всъщност, тези показатели променят живота само на 2,5% от населението. Сред хората с високо IQ, граничещо с гениалност, са известни артисти, които не са се развили академично, но са спечелили сцената или модния подиум.

1. Шакира

Тя пише първото си стихотворение на 4-годишна възраст и записва първия си албум на 13. С IQ 140, вместо да ходи в колеж, Шакира се учи от живота по време на турнета по цял свят. И това съвсем не е напразно, защото в движение тя е научила 5 езика.

12 ХОЛИВУДСКИ КРАСАВИЦИ И ТЕХНИТЕ ЛОШИ НАВИЦИ

2. Синди Крауфорд

Тя винаги е била отличничка и завършва гимназия с почести. Харесва науката, затова получава пълна стипендия за обучение по химическо инженерство. Но един прекрасен ден камерата я забеляза и светът губи страхотен инженер, печелейки супермодел.

3. Мат Деймън

Коефициентът на интелигентност на Мат Деймън достига 160. Той започва да пише сценария „Добрият Уил Хънтинг“, докато учи в Харвард. Макар че никога не го завършва, по-късно печели награда „Оскар“ за най-добър сценарий.

4. Натали Портман

Чаровната актриса е завършила психология в Харвардския университет, където печели уважението на преподавателите със статията си, озаглавена „Активиране на фронталния лоб по време на постоянен обект“. Тя говори 5 езика, а коефициентът й на интелигентност се оценява на 140.

5. Крис Мартин

Учи в University College в Лондон, където завършва специалност „Древен свят” с отличия по гръцки и латински. Именно в колежа Мартин се срещна с бъдещите си колеги от Coldplay, така че определено можем да кажем, че интелигентността и таланта вървят ръка за ръка.

6. Роуън Аткинсън

Известен факт е, че коефициентът на интелигентност на любимия ни Мистър Бийн е 178. Точно обратното на характера, който го направи известен. Преди да стане актьор, той учи инженерство в университета Нюкасъл, продължава в Оксфорд магистърската си степен и дори започва докторска степен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама