Арестуваха протестиращия Хоакин Финикс

  • Арестуваха протестиращия Хоакин Финикс
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 12.01.2020 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Американските актьори Хоакин Финикс и Мартин Шийн бяха арестувани при ежеседмичния протест, който друга американска звезда - Джейн Фонда, организира срещу климатичните промени във Вашингтон.

45-годишният Хоакин и 79-годишният Мартин се присъединиха към протеста на Фонда пред сградата на Сената в петък. Те са били арестувани, след като не изпълнили разпорежданията на полицаите да се разпръснат. Преди да бъде отведен от полицията, Хоакин Финикс каза на тълпата протестиращи: "Месната и млечната промишленост е третата водеща причина за изменението на климата. Има нещо, което можете да направите днес - това е са избирате храната, която консумирате."

Организаторката на протеста - Джейн Фонда, която вече е на 82 г., заяви: "Климатичната криза прави нашата нация и всички нации по-малко сигурни".

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ НА ДЖЕЙН ФОНДА

За първи път Джейн Фонда беше арестувана заради протеста си през октомври, след като временно се премести във Вашингтон, именно с цел да бъде арестувана, докато протестира.

Звездата още тогава каза, че е била вдъхновена от тийнейджърката активистка Грета Тунберг, "която е била "толкова травмирана" от заплахата от климатичните промени, че "е спряла да се храни и говори почти година".

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.