Елизабет II става на 94, ето 12 силни цитата от нея


Елизабет II става на 94, ето 12 силни цитата от нея
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската кралица Елизабет II днес навършва 94 години. Рожденият ден на най-дълго управлявалия монарх на Великобритания, цели 68 години, ще премине без тържества и паради заради пандемията от коронавирус.

Миналият месец тя и съпругът ѝ, 98-годишният принц Филип, напуснаха Лондон като превантивна мярка и в момента живеят в Уиндзор. Наскоро Елизабет Александра Мери, както е цялото ѝ име, изнесе изключително силна реч, в която благодари на сънародниците си и ги окуражи, че заедно ще победят в битката с COVID-19. Припомняме, че синът ѝ принц Чарлз беше заразен с коронавирус и се излекува.

И тъй като през тези 94 години Елизабет II е била свидетел на много исторически събития, на победи и падения, на радости и тъга... ви предлагаме 12 от най-силните ѝ цитата.

"Истинското мерило на всички наши действия е колко дълго доброто в тях продължава. Всичко, което правим, го правим за младите."

"Когато животът изглежда труден, смелите няма да се наведат и да приемат поражението. Вместо това те стават още по-решени да се борят за по-добро бъдеще."

ВИЖТЕ ТУК 8 ЧУДАТИ НАВИКА НА ЕЛИЗАБЕТ II

"Нека да не се вземаме прекалено на сериозно. Никой от нас няма монопол върху мъдростта."

"Винаги е било лесно да се мрази и унищожава. Да се гради и да се грижиш е много по-трудно."

"Мъката е цената, която плащаме за любовта."

"Добрите спомени са нашият втори шанс за щастие."


"Всичко има общо с обучението: можеш да направиш много, ако си правилно обучен."

"Семейството не означава непременно кръвни роднини. Често е една общност, организация или нация."

"Знам, че няма една формула за успех. Но с течение на годините съм забелязала, че правилата на лидерството са универсални и често са за намиране на начини за насърчаване на хората да обединят усилията си, талантите си, своите прозрения, ентусиазма си и да намерят вдъхновение, за да работят заедно."

ТАЙНАТА НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО НА ЕЛИЗАБЕТ II

"Истинският патриотизъм не изключва разбирането за патриотизма на другите."

"Трябва да ме види човек, за да повярва, че съществувам."

"Светът не е най-приятното място. В крайна сметка родителите ви ви оставят и никой няма да се отклони от пътя си, за да ви защитава безусловно. Затова трябва да се научите да се застъпвате за себе си и за това, в което вярвате. Понякога, моля, простете езика ми, се налага да сритате някого отзад."

ВИЖТЕ ТУК КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛА КРАЛИЦАТА КАТО МЛАДА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама