Звезди

Катрин Деньов: Флиртът не е равен на изнасилване

  • Катрин Деньов: Флиртът не е равен на изнасилване
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 10.01.2018 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

В Холивуд се зароди ново движение, което отрича придобилата известност кампания срещу сексуалното насилие #MeToo. Начело на новоучреденото движение е френската актриса Катрин Деньов, която заедно с 99 други жени от Франция публикуваха отворено писмо, отхвърлящо феминизма.

Според тях той и по-конкретно кампанията #me too изразява "омраза към мъжете и е нов вид пуританство и отрича тяхната сексуална енергия", а "флиртът не е равен на изнасилване.

Писмото, което е публикувано във френския вестник "Le Monde", идва като част от глобалната реакция към многобройните обвинения в сексуален тормоз, разпалени от няколко обвинения срещу водещия холивудски филмов продуцент Харви Уейнстейн. Обвиненията прераснаха в движението #МеТoo, където жените споделят личен опит от злоупотреби към тях и последващо повдигане на въпроса в световен мащаб относно сексуалното насилие на работното място.

В последствие много мъже, обвинени в сексуален тормоз, са подали оставка или са били уволнени от работата си в множество индустрии.

"Изнасилването е престъпление, но настойчивото или тромаво флиртуване не е, както и галантността не е мачо агресия", пишат в писмото си 100-те жени , заявявайки, че мъжете трябва да бъдат "свободни да се задяват" с жените.

"Мъжете са наказвани под общ знаменател, принудени да напуснат работата си, когато всичко, което са направили, е да докоснат коляното на някого или да се опитат да си откраднат целувка", се казва още в писмото.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.