Марая Кери: Имам биполярно разстройство


Марая Кери: Имам биполярно разстройство
Снимка: Getty Images/Guliver

Марая Кери за първи път разкри, че страда от биполярно разстройство тип II. 48-годишната певица каза пред сп. People, че "живее в отричане" и "постоянен страх, че това може да излезе наяве" след диагностицирането й през 2001, когато е приета в болница заради физически и психически срив.

"Не исках да повярвам... Доскоро живеех в отричане и изолация, както и в постоянен страх, че някой може да го разкрие. Беше прекалено тежък товар за носене и просто не можех повече да се справя сама. Потърсих и получих лечение."

Марая каза, че се е подложила на лечение, след като е преживяла "най-трудните си години" заради кариерата, снимането на риалити шоу и любовни проблеми.

Биполярнтото разстройство тип II се смята трудно да диагностициране. Състоянието означава, че тя преживява пристъпи на депресия, както и хипомания, която може да предизвика раздразнителност, безсъние и хиперактивност.

Певицата, която има 6-годишни близнаци от бившия си съпруг Ник Кенън, обясни, че има позитивна нагласа за бъдещето.

"В момента взимам лекарство, което ми се отразява доста добре. Не ме кара да се чувствам прекалено уморена, мудна или нещо подобно. Да намериш правилния баланс е най-важното нещо."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама