Мутафчийски: Обещал съм да помогна на дъщерята на Милен Цветков


Мутафчийски: Обещал съм да помогна на дъщерята на Милен Цветков
Снимка: МС

"Още в първия ден след смъртта на журналиста Милен Цветков, госпожа Генка Шикерова се свърза с мен и съм поел личен ангажимент." Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, помолен да каже дали дъщерята на Милен Цветков, след като дойде в България, трябва да стои под 14-дневна карантина, предаде репортер на БГНЕС.

24-годишната Калина се очаква да пристигне от Холандия за погребението на баща си. Тя му е дъщеря от брака му с Йорданка Начева. Милен Цветков има още едно дете - 8-годишен син от бившата си приятелка Ивета.

Малко след трагичната новина за смъртта на журналиста стартира дарителска кампания в подкрепа на децата му. "За децата на Милен" е организирана от приятели и колеги-журналисти с предварително полученото съгласие на децата на Милен (в случая на непълнолетното му дете – Боян, съгласието е дадено от неговата майка). С набраните средства ще бъде учреден попечителски фонд, който ще управлява изразходването на средствата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил. Всеки, който иска да подпомогне капанията, може да го направи ТУК.

Днес прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан Николов, който на връх Великден уби Милен Цветков. 22-годишният младеж, син на Десислава Николова, се вряза със своето Audi Q7 в джипа на журналиста, докато той e чакал на червен светофар на столичния булевард "Черни връх".

Както стана ясно, виновникът е карал с превишена скорост и след употреба на наркотици. В колата е бил с още двама - с приятелката си Симона и със сина на депутата Лъчезар Иванов.

На записи от охранителни камери в района се вижда, че шестима пешеходци минават само няколко секунди по-рано на пешеходната пътека и буквално са спасени на косъм от фатален край.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама