Оперираха Мелания Тръмп

  • Оперираха Мелания Тръмп
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 15.05.2018 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп бе подложена на медицинска процедура, наречена емболизация на бъбреците, се казва в официално съобщение на представителя на съпругата на американския президент Доналд Тръмп от 14 май.

"Днес сутринта първата дама Мелания Тръмп премина процедура на емболизация за лечение на доброкачествено заболяване на бъбреците. Процедурата мина успешно и без усложнения", се казва в съобщението. Операцията мина в Националния военно-медицински център "Уолтър Рид" в околностите на Вашингтон, където Тръмп вероятно ще остане през цялата седмица.

"Първата дама има намерение да се възстанови напълно, за да продължи работата си изцяло в полза на децата", заключават от Белия дом.

Според медицински източник eмболизацията e минимално инвазивна нехирургична процедура, при която се извършва избирателно запушване на кръвоносни съдове, като така се прекратява кръвотока до съответната област, която се кръвоснабдява от съда. Методът се прилага за потискане на развитието на тумори, както и за прекратяване на вътрешни кръвоизливи.

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.