Роналдо дари оборудване на португалските болници

  • Роналдо дари оборудване на португалските болници
    Дата: Снимки: Getty Images/Gulliver
Дата: 25.03.2020 Снимки: Getty Images/Gulliver
Iwoman.bg

Пореден благотворителен жест от Кристиано Роналдо. След като обяви, че ще превърне хотелите си в болници, сега футболистът и агентът му Жорже Мендеш обединиха сили, за да дарят животоспасяващо оборудване на португалските болници, борещи се да излекуват заразени с коронавирус пациенти.

Двамата ще дарят оборудване за две отделения в лисабонската болница "Санта Мария", като ще осигурят в отделенията по 10 легла във всяко, вентилатори, апарати за следене на сърдечния ритъм, помпи за вливане и спринцовки, обявиха от болницата в свое изявление. В Порто, вторият по големина град в страната, португалската двойка ще осигури едно отделение в болница "Санто Антонио" с 15 легла за интензивно лечение, вентилатори, монитори и друго оборудване. Трите отделения ще бъдат кръстени на Роналдо и Мендеш.

"Бихме искали да благодарим на Роналдо и Мендеш за инициативата, която е толкова полезна в това време, в което страната се нуждае от всяка една помощ", сподели Пауло Барбоза, президентът на административния съвет на болницата, съобщи БГНЕС.

Въпреки че в Португалия има регистрирани "само" 2362 случая и 29 жертви, далеч по-малко отколкото в Италия и Испания, здравната система на страната вече е под голямо напрежение. По време на интервю за телевизия TVI в понеделник, премиерът Антонио Коща заяви, че публичните болници на страната имат 1142 вентилатора, а частните са с допълнителни 250. За да се справи с кризата, правителството закупи 500 вентилатора и 4 млн. маски от Китай. "Здравната система никога няма да изпусне от контрол ситуацията", каза той.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.