Риана дари 5 млн. долара за битката с коронавируса


Риана дари 5 млн. долара за битката с коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

Фондацията на Риана дари 5 милиона долара на различни организации, борещи се с коронавируса, съобщи СNN.

"В началото на годината никой дори не е подозирал как коронавирусът толкова драстично ще промени живота ни. Няма значение кой си, от къде си, пандемията ще засегне всички ни. А за най-уязвимите в света най-лошото тепърва предстои", се казва в официалното изявление на The Clara Lionel Foundation.

"Никога не е било по-важно и спешно да бъдат предпазени и защитени необлагодетелстваните общности - тези, които ще бъдат засегнати най-много от пандемията", каза Джъстин Лукас, директор на фондацията на певицата.

Средствата са предназначени за различни каузи, като закупуване на храна за хранителни банки, които подсигуряват възрастни и уязвими хора, както и да бъдат закупени тестове и осигурена медицинска помощ в страни като Хаити и Малави. С тях могат да бъдат закупени също маски и ръкавици, да се подпомогне разработването на ваксина и обучението на медици.

Риана откри фондацията The Clara Lionel Foundation през 2012 година. Неправителствената организация е кръстена в чест на нейните баба и дядо.

Други звезди също се включиха с финансова помощ в битката с коронавируса Сред тях са Джъстин Тимбърлейк, Донатела Версаче, Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли, който дариха 1 милион долара за кухни за бедни в САЩ и Канада.

View this post on Instagram

@feedingamerica @foodbankscanada ♥️

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама