Алек Болдуин се е споразумял със семейството на операторката, която застреля


Алек Болдуин се е споразумял със семейството на операторката, която застреля
Снимка: Getty Images

Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на филма "Rust" са постигнали споразумение с фамилията на операторката Халина Хъчинс, която бе застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година, предаде "Ройтерс", като цитира съобщение на електронното издание Deadline.com.

"Постигнахме споразумение, подлежащо на одобрение от съда срещу продуцентите на "Rust", включително срещу Алек Болдуин и компания Rust Movie Productions. Като част от това споразумение, делото ще бъде прекратено", заявява съпругът Матю Хъчинс, цитиран от медията.

През януари ще бъдат възобновени снимките на "Rust" с оригиналния състав на актьорите, уточнява "Асошиейтед прес". Матю Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент.

Алек Болдуин твърди, че пистолетът е гръмнал случайно и че той не е натискал спусъка. Наскоро обаче съдебномедицински доклад, изготвен от експерти на ФБР, установи, че оръжието не може да е стреляло, ако спусъкът не е бил натиснат.

"Нямам интерес да участвам в контраобвинения или приписване на вина (на продуцентите или на Болдуин)", казва в изявление Матю Хъчинс, който бе ищец по делото заедно с 9-годишния си син. "Всички ние вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент. Благодарен съм, че продуцентите и развлекателната общност се събраха, за да отдадат почит на последната й работа."

Адвокатът на Болдуин Люк Никас не отговори на поискан от "Асошиейтед прес" коментар.

В изявление за електронното издание Deadline обаче той казва: "По време на този труден процес всеки се придържаше към желанието да направи най-доброто за сина на Халина. Благодарни сме на всички, които допринесоха за разрешаването на тази трагична и болезнена ситуация".

През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от уестърна актьорът Алек Болдуин, изпълняващ главната роля, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице "грубо" пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и то директно е довело до смъртта на операторката.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама