Анджелина Джоли: Всички бежанци заслужават еднакво отношение и права


Анджелина Джоли: Всички бежанци заслужават еднакво отношение и права
Снимка: Getty Images

Анджелина Джоли, която е доброволец към ООН за бежанците, е категорична, че всички хора, независимо от коя държава бягат, заслужават помощ и съпричастност.

"1 милион бежанци вече са избягали от Украйна. Преди първия украински бежанец да пресече границата, вече е имало повече от 82 милиона души, принудени да напуснат домовете си в световен мащаб - най-високият брой в историята. Сред тях са над 6 милиона сирийци - най-голямата популация от бежанци в света - които са разселени вече повече от десетилетие. И над 1 милион рохинги от Мианмар, които, освен че са принудително разселени, нямат и гражданство. И близо 48 милиона души, които е трябвало да изоставят домовете си поради конфликт и насилие, които живеят вътрешно разселени в собствените си страни - в Йемен, в Сомалия, в Афганистан, в Етиопия и на толкова много други места. Всички бежанци и разселени хора заслужават равно отношение и права", написа актрисата и режисьор в Instagram.

Джоли пристигна в неделя в Аден, Йемен, за да привлече внимание към продължаващата гражданска война и бежанската криза в страната.

"Докато продължаваме да наблюдаваме ужасите, случващи се в Украйна, и призоваваме за незабавно прекратяване на конфликта и хуманитарен достъп, аз съм тук, в Йемен, за да подкрепя хората, които също отчаяно се нуждаят от мир.

Ситуацията тук е една от най-тежките хуманитарни кризи в света, като по един цивилен бива убит или ранен на всеки час през 2022 г. Икономиката е опустошена от войната, а над 20 милиона местни хора са зависими от хуманитарната помощ, за да оцелеят."

"След седем години война народът на Йемен също се нуждае от защита, подкрепа и най-вече от мир", призовава актрисата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама