Асен Блатечки разкри как е преболедувал коронавируса


Асен Блатечки разкри как е преболедувал коронавируса
Снимка: Стоп кадър

Асен Блатечки е поредната известна личност, която е преборила коронавируса. 49-годишният актьор разкри днес в предаването "Преди обед" по bTV, че за щастие при него болестта е преминала леко и веднага след това даже се е подложил на лечебен глад.

Той сподели, че се е заразил с COVID-19 в края на миналата година в бар, където се е видял с позната. След няколко дена тя му се обадила и му съобщила, че е болна от коронавирус и в същия ден и той усетил първите симптоми.

"Много досадно ми беше, тъй като продължи дълго. По принцип много рядко боледувам, мисля, че само 1-2 пъти съм бил с грип. Обикновено ме държи само по 2-3 дена, а сега 8."

След като се излекувал, Блатечки се подложил и на лечебно гладуване по системата на д-р Георги Гайдурков, което обикновено прави заради алергията си към прах. Специалисти му казали, че по-добрият вариант било веднага да започне с режима.

"Екстрата на този режим е, че можеш да сваляш лесно килограми. Представлява предимно приемане на плодове. Най-общо казано, в продължение на 15 дена ядеш само по един вид плод на ден, след което започва захранване."

Блатечки разкри, че е пуснал дълга брада и засукани мустаци заради новата си роля. Той се превъплъщава в образа на офицера Коста Паница (1857 -1890).

"Мисля, че моята работа в случая е много отговорна, тъй като той е един от емблемите на българската история. Смятам, че ние българите сме малко длъжници на Коста Паница, тъй като не е толкова популярен, а трябва да се знае повече за него. Бил е професионален войник, получил образованието си в Одеса, а също така е завършил право. Той е един от виновниците за обединението на България и Източна Румелия. До края на живота си се бори да се обедини България и Македония", разказа актьорът.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама