Бащата на Тита напусна ареста


Бащата на Тита напусна ареста
Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест директора на НОИ-Силистра Милен Пенчев - бащата на певицата Тита, предаде БГНЕС. Началникът на отдел "Отпускане на пенсии" Стоянка Симеонова ще бъде освободена срещу парична гаранция от 7000 лева, бившият служител на НОИ Тодор Тодоров остава зад решетките. Решението на магистратите е окончателно.

Певицата Тита дойде на заседанието на съда, където се гледаше мярката на баща ѝ. Преди време тя го защити с емоционален пост във Facebook.

"От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща! Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така "шумно" да я отразят", написа тогава в социалната мрежа.

Самият Пенчев заяви, че единствено се вижда само като свидетел, но не и като обвиняем. "Аз смятам че аз мога да бъда само свидетел", каза той пред магистратите.

Досъдебното производство беше образувано от Спецпрокуратурата за организирана престъпна група, която е действала на територията на София и Силистра в периода от 2017г. до настоящия момент. "Групата е извършвала т. нар. уреждане на пенсии на граждани като са се представяли за това документи, удостоверяващи неистински трудов и осигурителен стаж. Документите се представяли пред НОИ-Силистра", обясни говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. В групата участват длъжностни лица – това са директорът на НОИ-Силистра, както и началникът на отдел "Отпускане на пенсии" - Силистра. В групата също така участва и бивш служител на НОИ от София. Членове на групата са семейство - баща, майка и син.

"Те изготвяли голяма част от неистинските удостоверителни документи, съхранявали ги в дома си, отделно от това синът е извършвал и адресни регистрации по настоящ адрес на лица, които желаят да им бъдат отпуснати такива пенсии в недвижим имот, който бил прехвърлен от неговите родители", обясни Милева.

Наблюдаващият прокурор Николай Димитров обясни, че до момента са установили около 20 души, на които са били опуснати пенсии по този начин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама