Беквокалистка на Енрике Иглесиас за пребития му китарист в София


Беквокалистка на Енрике Иглесиас за пребития му китарист в София
Снимка: Getty Images/Guliver

Неизвестни лица са нападнали и пребили в центъра на София китариста Шон Хурвиц на световноизвестния Енрике Иглесиас. Това е станало ден преди концерта на попзвездата в "Арена Армеец“.

За инцидента в социалната мрежа Facebook разказа беквокалистката на Иглесиас – Селия Чавес. По думите ѝ тя и Хурвиц са излезли на вечеря и са се разхождали в градинката на Народния театър, когато двама скинари са почнали да ги обиждат на расова основа ги нападнали и са пребили баскитариста. Хурвиц пък разказва, че двамата със Селия са били с други членове на екипа на Енрике Иглесиас и щом е станало нападението, те са побягнали към място, където има повече хора.

Няма да подавам жалба, явно това са реалностите в България – ще ми остане спомен, коментира още Хурвиц. Той добавя и, че "хората в България са гостоприемни и топли, както и че там е страхотно". Не усетих атмосфера на расизъм и омраза в България, категоричен е музикантът.

Селия пише, че инцидентът я е разгневил и си е задавала въпроса дали феновете, дошли в "Арена Армеец“ и аплодирали я горещо, е нямало да действат по различен начин – с обиди и с физически заплахи, ако я видят с обикновени дрехи, говореща чужд език и с различен цвят на кожата. Как мога дори да си помисля да генерализирам цяла нация на база на стореното от двама невежи, агресивни мъже, пита се сама себе си Селия. И добавя, че нападателите са успели за известно време да преобърнат психическото ѝ състояние и да я накарат да изпита омраза, да мисли агресивно.

Селия пише и, че инцидентът я е накрал да си спомни атентатите в Париж и ужаса в зала „Батаклан“. Певицата разказва, че при атентата е убит мениджър, който преди е работил с групата на Иглесиас. Именно този атентат я е накарал да си спомни, че музиката е посланик на човещината и заради това тя е излязла в „Арена Армеец“ и е пяла. "Ако вярвам, че хумнанността е висша сила, много повече от невежеството, никой расист не може да има сила в моя свят. Ще позволя на музиката да ме издигне, ще прегърна тълпата от хиляди непознати и ще бъда себе си – дъщеря на имигранти, с кафява кожа и къдрава коса", пише Селия точно преди шоуто в София.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама