Бриджит Бардо е била заплашвана със смърт заради любовта ѝ към животните


Бриджит Бардо е била заплашвана със смърт заради любовта ѝ към животните
Снимка: Getty Images/Guliver

Бриджит Бардо винаги е била ангажирана със защитата на животните. Това е битка, която известната актриса понякога трудно е понасяла, разкрива документалният филм, режисиран от Мирей Дюма. В него се твърди, че тя е била многократно заплашвана със смърт.

Бриджит Бардо е посветила целия си живот на животните. Иконата на френското кино винаги е предпочитала четириногите ни приятели пред хората. Когато се ражда синът ѝ Никола, тя дори признава години по-късно, че би предпочела "да роди куче". На 88-годишна възраст Бриджит Бардо винаги е била отдадена на каузата на животните.

На 31 декември 2022 г. тя не се поколеба да се изправи срещу Еманюел Макрон чрез Le Journal Du Dimanche, разкривайки своите пожелания за 2023 г. "Иска ми се Макрон да си е отишъл. Той не се интересува от нищо. Той не прави нищо нито за хората, нито за животните. А още по-малко за Франция. На 26 май Бриджит Бардо написа отворено писмо в защита на жабите, след като хората се оплакаха от нощното им крякане.

Но непоколебимата ангажираност на Бриджит Бардо не ѝ е спечелила приятели. Всъщност е точно обратното. В документалния филм Brigitte Bardot l'Insoumise (Непокорната Бриджид Бардо - бел.ред.), излъчен по Canal+ Docs на 19 юни, бившата спътница на Роже Вадим разказва как тя е отчуждила доста хора.

"Когато за първи път излязох по телевизията и казах, че вече не ям конско месо, ме чакаше цяла комисия от конски касапи с престилки, оцапани с кръв, и големи ножове. Те казаха на охраната ми: "Когато шефката ти пристигне, кажи ѝ, че я чакаме с ножове, и ще ѝ обясним какво мислим за това, което каза", спомня си тя.

В интервю от 2006 г., което е повторено в този документален филм, режисиран от Мирей Дюма, Брижит Бардо също говори за омразата, която е предизвикала в ловната общност. "Те ме заплашваха със смърт. Дори се питах дали да продължа тази борба... И го направих", доверява тя. Борба, която тя ще продължи до последния си дъх.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама