Брус Уилис страда от деменция


Брус Уилис страда от деменция
Снимка: Getty Images/Guliver

Актьорът Брус Уилис се бори с деменция, която, когато прогресира, може напълно да промени живота му и да го извади от света на киното, съобщават западните медии.

Деменцията на звездата от филмовата поредица "Умирай трудно" е открита от режисьора Мат Ескандари, който работи с Уилис по няколко филма.

"Истина е. Режисирал съм четири филма с него, така че знам от първа ръка. Тъжно е да видиш легенда като Брус Уилис да се руши пред очите ти. Видях какво е да се работи с него през последните няколко години" написа режисьорът в коментар във Facebook под кадрите от слуховете за болестта на Уилис.

Феновете се тревожат за Брус Уилис, откакто той започна да участва в нискобюджетни филми. Появиха се съобщения, че актьорът е имал проблеми със запомнянето на диалога, но първоначално като причина беше сочен мързел. Сега се оказва, че Брус Уилис се бори със сериозно заболяване. Според чуждите медии болестта все още е в начален стадий.

Деменцията е дегенеративно заболяване на клетките на главния мозък. В процеса на заболяването нервните клетки умират в отделни участъци на мозъка, в областта на темпоралния лоб и хипокампуса, които са отговорни за запазване и възпроизвеждане на нова информация. Засягането на тези участъци води до намаляване способностите на засегнатите хора, да запомнят, говорят, мислят и да взимат решения.

66-годишният Брус Уилис е баща на четири деца. Той има три дъщери, Румър, Скаут и Талюла, от бившата си съпруга Деми Мур и още една дъщеря, Мейбъл, от сегашната си жена Ема Хеминг.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама