Четирима мъже обвиняват Кевин Спейси в сексуално насилие


Четирима мъже обвиняват Кевин Спейси в сексуално насилие
Снимка: Getty Images

Мъж, който твърди, че Кевин Спейси е отправил груби и расово обидни забележки, преди да го хване насила за тялото, заяви в съда, че е мълчал за унизителния инцидент повече от десетилетие, защото се страхувал, че никой няма да повярва на думите му срещу тези на носителя на „Оскар“, съобщава АП.

„Дълго време бях пазител на тайната му“, каза мъжът, разказвайки историята си пред полицай във видео интервю, пуснато в сряда за съдебните заседатели по делото за сексуално посегателство срещу Спейси в лондонски съд.

Мъжът разказва, че е бил развълнуван от възможността да се срещне с актьор от калибъра на Спейси, но ентусиазмът му бързо се изпарил, когато актьорът се появил на благотворително събитие разчорлен и лъхащ на алкохол. Той казва, че Спейси започнал да го засипва с „гнусни коментари“ и отправил поредица от брутални сексуални и расово обидни забележки.

Въпреки че е по-млад, по-висок и по-едър от Спейси, мъжът казва, че се е чувствал безсилен. Не искал да направи нищо, което да навреди на благотворителното събитие, а бил толкова шокиран и нервен, че се опитал да се засмее.

В крайна сметка Спейси се отказал от коментарите, но по-късно, когато двамата останали насаме, мъжът каза, че актьорът е проявил сексуална агресия.

„Това не беше ласка. Беше като ядосана кобра, която изскача и напада“, каза той и добави: „Не беше като съблазняване, беше яростно“.

Предполагаемата жертва е третият мъж, който казва, че Спейси е проявил агресия към него. Четирима мъже твърдят, че са били сексуално насилвани от американския актьор в периода 2001-2013 г., докато е работил в лондонския театър „Олд Вик“. Обвиненията включват седем в сексуално посегателство, три в непристойно посегателство и едно обвинение в изнасилване.

Досега 63-годишният Спейси не се е признал за виновен по дузина обвинения, които могат да го изпратят в затвора, ако бъде осъден. Адвокатът му заяви, че Спейси отрича всички твърдения за недобросъвестни действия, и предположи, че обвинителите търсят заплащане от холивудската звезда.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама