Елизабет II прoдава собствена марка джин


Елизабет II прoдава собствена марка джин
Снимка: Getty Images/Guliver

Кралица Елизабет II продава своя собствена марка сух джин, приготвена от съставки от собствената ѝ градина в Бъкингамския дворец, съобщава "Контактмюзик".

Официалният продукт на Бъкингамския дворец е направен от съставки, подбрани от градините на британския монарх в нейната световно известна резиденция в Лондон.

Напитката се състои от една част джин и две части освежаваща течност на основата на градинските съставки и се сервира най-добре с лед и резен лимон.

Известно е, че 94-годишната кралица, която отпразнува рождения си ден с военен парад в замъка Уиндзор на фона на блокирането заради коронавируса през юни, обича да се наслаждава на джина си точно преди обяд.

8 ЧУДАТИ НАВИКА НА ЕЛИЗАБЕТ II

Питието е съставено от общо 12 растения, между които лимонена върба, плодове от глог, дафинови листа и черница и е описано като "перфектно за утоляване на жаждата през лятото".

Описанието на продукта гласи: "Препоръчителният метод за сервиране е да изсипете 50-100 гр джин в пълна с лед ниска чаша, преди да допълните с тоник и гарнирате с резен лимон".

Джинът е достъпен онлайн за 40 паунда, а печалбата от всяка продадена бутилка ще отиде в The Royal Collection Trust, благотворителна организация и отдел на Royal Household.

Бившият готвач на кралицата Дарън Макгрейди по-рано довери на кои алкохолни напитки кралицата се наслаждава. "Тя харесва джин и коктейл Dubonnet, който също е на основата на джин. Това е любимата ѝ напитка", издаде той.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама