Ето кой е най-слушаният изпълнител за 2023 (СНИМКА)


Ето кой е най-слушаният изпълнител за 2023 (СНИМКА)
Снимка: iStock

По традиция в края на годината излизат всички класации и резултатите от усилената работа на изпълнителите са на лице. Тейлър Суифт е най-търсеният изпълнител във водещата платформа за музика Спотифай за 2023 г., с което слага край на тригодишното господство на Бед Бъни, съобщава АП.

Според данните на Спотифай Суифт е най-стриймваният изпълнител за 2023 г. в световен мащаб, като е събрала над 26,1 милиарда стрийма от 1 януари насам. Това означава, че поп изпълнителката е детронирала пуерториканската регетон звезда Бед Бъни, който държеше престижната титла три поредни години, започвайки от 2020 г.

Вижте още: Трансформация: Елен Колева е неузнаваема след корекциите (СНИМКИ)

През тази година той остава на второ място, следван от Уикенд на трето, Дрейк на четвърто и регионалния мексикански музикант Песо Плума на пето.

Това обаче не са толкова лоши новини за Бед Бъни: неговият албум Un Verano Sin Ti от 2022 г. е най-стриймваният в Спотифай за втора поредна година, като събира 4,5 милиарда глобални стрийма. В тази категория Midnights на Тейлър Суифт остана на второ място, а SOS на Сиза - на трето. И трите албума са издадени миналата година.

Хитът Flowers на Майли Сайръс е най-стриймваната песен на Спотифай за годината с 1,6 милиона стрийма в световен мащаб.

Kill Bill на Сиза е втората най-стриймвана песен за годината.

As It Was на Хари Стайлс, Seven Чонгкук от Би Ти Ес с участието на Лато, и Ella Baila Sola на Еслабон Армадо и Песо Плума са съответно на трето, четвърто и пето място.

В САЩ доминацията на Суифт продължава - тя беше най-стриймваният изпълнител в платформата, следвана от Дрейк и кънтри звездата Морган Уолън. Песента на Уолън Last Night беше най-стриймваната, както и албумът му One Thing at a Time.

Във вторник „Епъл мюзик“ обяви, че Last Night на Уолън е оглавила глобалната ѝ класация за песни през 2023 г. Това беше знаменателна година за песента, която също така остана на върха на класацията на „Билборд“ за сингли в продължение на 16 седмици.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама