Ева Лонгория: Холивуд заличава латиноамериканците


Ева Лонгория: Холивуд заличава латиноамериканците
Снимка: Getty Images/Guliver

Ева Лонгория обвини Холивуд в "изтриване" на латиноамериканските мъже и жени и каза, че киноиндустрията е "до голяма степен отговорна" за отрицателния образ на латиноамериканците на големия и малкия екран.

Звездата на "Отчаяни съпруги" каза: "Това, което показват проучванията, е, че сме заличени. Това надхвърля недостатъчното представяне. Когато не сте на екрана в медиите, вие сте изтрити, не съществувате. И историите от Холивуд не се доближават до представянето на сложността на нашата общност. Това е проблем - демографията на Америка се променя, тя се латинизира, а тази културна промяна тревожи хората. Ние в тази зала сме допринесли за тези негативни портрети и образи, които сме виждали в медиите. Ние тук, в Холивуд, до голяма степен сме отговорни за голяма част от несъзнателните пристрастия и предразсъдъците срещу цветнокожите".

44-годишната актриса призова Холивуд да остави разнообразието да се случи по естествен начин, а не просто да включва хора от общности, които са слабо представени, за да "попълни бройката".

В реч на срещата на върха на The Wrap Power Women в Лос Анджелис, тя добави: "Холивуд има тенденция да се "потупва по гърба" всеки път, когато има най-малкото многообразие, това е като: "Хей, имахме ДВЕ жени в главните роли." Дори тази дума "разнообразие" започна да се изтърква. Изпада от устата на всеки изпълнителен директор... Трябва да видим колко пъти тази дума се появява на тази среща… Изображенията всъщност могат да трансформират това, в което вярваме. След като променим мнението на хората, можем да променим политиката, която засяга тези хора. Чудесен пример за това е как след "Игрите на глада" стрелбата с лък стана популярна сред момичетата. Или как след появата на сериала "От местопрестъплението" имаше криза в криминалистиката в цялата страна заради телевизионно шоу.''

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама