Гаджето на Ким Кардашиян ще полети към космоса


Гаджето на Ким Кардашиян ще полети към космоса
Снимка: Getty Images

Американският комик Пийт Дейвидсън, който напоследък придоби известност и заради връзката си с риалити звездата Ким Кардашиян, ще полети към космоса следващата седмица с ракета на "Блу ориджин", предаде АФП, като се позова на съобщение на компанията.

Това ще бъде четвърти полет с екипаж за космическата компания на американския милиардер Джеф Безос. Ракетата ще бъде изстреляна от западен Тексас, както и предишните.

Дейвидсън, който е поканен за полета от "Блу ориджин", ще полети към ръба на космоса с петима други пътници, които плащат за полета си цена, която не е оповестена.

Полетът е насрочен за 8 часа и 30 минути местно време на 23 март и ще продължи общо десет минути.

Пийт Дейвидсън, който е на 28 години, е известен с участието си в култовото шоу на Ен Би Си "На живо в събота вечер".

Неотдавна той стана обект на гнева на бившия съпруг на Ким Кардашиян - Кание Уест. Разводът им бе официално обявен в началото на март.

Ракетата "Ню Шепард" на "Блу ориджин" излита вертикално и на височина около 75 километра капсулата се отделя и продължава траекторията до малко над 100 километра - линията на Карман, която определя началото на космоса. Тогава пътниците могат да станат от местата си, да изпитат безтегловността за няколко минути и да се любуват на гледката към Земята. След това капсулата започва свободно падане към Земята, което впоследствие се забавя от парашути и от ретроградни ракети.

Джеб Безос бе на борда на първия полет на "Ню Шепард". При следващите сред пътниците бяха актьорът Уилям Шатнър, прочул се като капитан Кърк от сериала "Стар трек" и Лора Шепард Чърчли, дъщеря на първия американски астронавт Алън Шепард.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама