Галена Великова лекува хора с депресия и Паркинсон, ето как (ВИДЕО)


Галена Великова лекува хора с депресия и Паркинсон, ето как (ВИДЕО)
Снимка: Galena Nikolova Chaina/Instagram

Галена Великова е позната на българската аудитория от много години, макар да е устроила живота си в южната ни съседка Гърция. Тя винаги е била част от журито на Dancing Stars, не само у нас, но и в гръцката надпревара.

Оказва се обаче, че освен хореограф и треньор по стандартни и латино танци, Великова има и друго занимание - танцова терапия. Ето какво сподели в предаването "120 минути" по bTV.

За танците като лечение

Пред Светослав Иванов чаровната съдийка разказа, че за подготовката на докторат за танцова терапия е започнала да работи с 60 души, болни от депресия.

Вижте още: Веси от “Dancing Stars” проговори за Емрах Стораро и целувката им (ВИДЕО)

"Методът се базира на това, че с танцуването човек освобождава своите емоции. Определени чувства, които иначе е свикнал да потиска вътре в себе си. Да затваряме емоциите си под похлупак е изключително вредно и води до много заболявания. Известно е, че Паркинсон не се лекува напълно. Но все пак може да се помогне на страдащите да подобрят значително качеството на своя живот. Вярвам, че танцуването може да помогне на всеки да се чувства по-добре в собствената си кожа и да живее пълноценно."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама