Хари и Меган обявиха името на сина си


Хари и Меган обявиха името на сина си
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският принц Хари и съпругата му Меган обявиха, че синът им ще се казва Арчи, с което сложиха край на месеци интензивни спекулации.

"Херцогът и херцогинята от Съсекс с удоволствие обявяват, че са кръстили първото си дете Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор", обявиха двамата в профила си в Instagram.

Бебето беше показано за първи път днес. То носеше бели дрешки. Меган заяви, че бебето е много спокойно и е "просто мечта". След това двамата родители се засмяха и принц Хари каза: "Ние знаем от кого от двамата е взел това".

Хари описа родителството като "страхотно и невероятно". "Минаха само два дни и половина, но ние сме толкова развълнувани да имаме нашата малка радост", каза още той.

Арчи, който се роди на 6 май, е седми в списъка с наследници на британската корона, но няма веднага да стане принц. Най-вероятно той ще носи титлата херцог на Съсекс, тъй като е първородното мъжко дете на двойката.

Фамилията Маунтбатън е британският превод на германската фамилия Батенберг, от която е и първият български княз управлявал нашата страна след освобождението от турско робство през 1878 г. Неговите двама братя сключват през 80-те години на 19 век успешни бракове с дъщерите и внучките на кралица Виктория (1838-1901 г.). Принц Филип, сегашният съпруг на кралица Елизабет Втора, по майка принадлежи също към фамилията Маунтбатън/Батенберг.

Фамилията Уиндзор е въведена в разгара на Първата световна война, с нея британската кралска фамилия къса с германската династия Сакс-Кобург-Гота, от която са българските царе до 1946 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама