Хари и Уилям не успяха да "заровят томахавката" заради диагнозата на крал Чарлз III


Хари и Уилям не успяха да "заровят томахавката" заради диагнозата на крал Чарлз III
Снимка: Getty Images

Преди дни светът разбра, че английският кралски двор отново е разтърсен - този път заради онкологичното заболяване на крал Чарлз III. Когато новината бе оповестена, принц Хари не закъсня и долетя да види баща си при първа възможност. 

Хари пропътува над 8000 километра от дома си в Калифорния, САЩ, за да бъде до краля - ход, който показа, че и двамата мъже са готови да загърбят обтегнатите си отношения. Двамата братя обаче остават емоционално и физически разделени на "един океан разстояние".

След като прекара около 45 минути с баща си в резиденцията "Кларънс хаус", херцогът на Съсекс така и не се срещна с отчуждения си брат, принца на Уелс, по време на продължилото си едва 24 часа посещение във Великобритания.

Вижте още: Кейт Мидълтън бе изписана от болницата, ето какво е състоянието ѝ (СНИМКА)

Британските медии публикуваха снимки на Хари на летище "Хийтроу" в сряда следобед, само ден след като той пристигна на същото летище с полет от Лос Анджелис, очевидно отправяйки се обратно към живота си в Калифорния.

Принц Уилям междувременно се завърна към обществените си задължения за първи път, откакто съпругата му, принцесата на Уелс Катрин, беше приета в лондонска болница на 16 януари за коремна операция. Тя прекара почти две седмици в частната клиника и се възстановява у дома.

Снимките от деня подхраниха британските медийни тропи: покорният Уилям, отлитащият Хари.

Зад това опростено обобщение се крият двама братя от кралско семейство, които са свързани от тежката загуба на майка си, принцеса Даяна, когато Уилям е на 15, а Хари на 12 години, и чиито пътища се разминават драматично.

Къде се корени проблемът?

Докато престолонаследникът Уилям от самото си раждане е предопределен да бъде крал, Хари, който е пети по ред за трона след брат си и трите му деца, често изглежда се бори с ролята на "резервния". Именно това заглавие херцогът на Съсекс избра за мемоарите си, излезли на книжния пазар през 2023 г.

В книгата Хари твърди, че британските медии третират него и съпругата му Меган като злодеи в сравнение с добродетелните Уилям и Кейт, и обвинява дворцовите служители, че лъжат, за да защитят по-големия му брат.

Семейство Съсекс посочиха расисткото отношение на медиите към Меган и липсата на подкрепа от двореца като причина за решението им през 2020 г. да се откажат от кралските задължения и да се преместят в САЩ.

Оттогава взаимодействията на братята са формални и кратки. Те бяха забелязани да оставят временно настрана напрегнатите си отношения, за да присъстват на погребението на дядо си принц Филип в замъка Уиндзор през 2021 г. Уилям и Хари не вървяха рамо до рамо зад ковчега на херцога на Единбург, но бяха заснети да разговарят и да се разхождат заедно след службата.

През септември 2022 г. братята вървяха рамо до рамо зад ковчега на баба си кралица Елизабет Втора. По-късно Уилям каза, че това е предизвикало спомени за погребението на принцеса Даяна през 1997 г.

Хари пътува до Великобритания за коронацията на баща си в Уестминстърското абатство през май миналата година. Той беше разпределен да седи два реда зад брат си, пристигна в абатството сам и си тръгна сам. Братята не бяха забелязани да говорят или дори да се поздравяват.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама