Холивудските звезди, които са отгледани от самотни майки


Холивудските звезди, които са отгледани от самотни майки
Снимка: Getty / Guliver Images

В наши дни не е никак трудно да срещнеш майка, която поради различни обстоятелства отглежда децата си сама. Всъщност, около 16 милиарда деца в САЩ се отглеждат без баща. Днес ще ви запознаем с някои популярни артисти и политици, които са били отгледани единствено от своите силни майки. Кой знае, може би именно в това се корени хъсът им за успех и финансово благополучие.

1. Маршелин Бертран - майката на Анджелина Джоли

Маршелин Бертран, майката на известната филмова звезда, някога също е мечтала за кариера в киното. През 1971г. Маршелин се омъжва за младия актьор Джон Войт, но 9 години по-късно двойката се разделя. Самотната майка е била принудена да забрави за копнежите си и да посвети живота си на отглеждането на деца. За щастие, Анджелина явно наследява нейните стремежи и мечти, и се превръща в една най-успешните актриси в света, майка на 6 деца и посланик на УНИЦЕФ.

2. Ан Дънъм - майката на Барак Обама

Ан Дънъм е американски антрополог и майка на 44-ия президент на САЩ Барак Обама. Ан се запознава с първата си любов, африканския студент Барак Обама - старши, докато изучава руски език в Хавай. Няколко месеца след запознанството им, двойката минава под венчило и не след дълго се появява техния първороден син, Барак Хюсеин Обама. 18-годишната Ан се отказва от колежа, за да се грижи за сина си, а 3 години по-късно се развежда със съпруга си, след като разбира, че той има друго семейство в Кения. Барак Обама не само е първият чернокож президент в историята на САЩ, но и носител на Нобелова награда за мир през 2009г.

3. Джудит Ан Хокинс - майката на Холи Бери

Майката на актрисата Холи Бери, Джудит Ан Хокинс, работи като медицинска сестра в психиатрична болница. Баща й, Джером Бери, работи в същата болница. Любовта им не просъществува дълго и мъжът напуска семейството, когато Холи е едва 3-годишна. Въпреки липсата на бащина обич, Бери става първата чернокожа актриса в историята на киното, получила „Оскар“ за най-добра актриса и ред други престижни награди като „Еми“ и „Златният глобус“.

4. Ирмелин Инденбиркен - майката на Леонардо Ди Каприо

Леонардо Ди Каприо е единственото дете на автора на комиксите Джордж Ди Каприо и съдебния чиновник Ирмелин Иденбиркен. Когато Лео е едва едногодишно бебе, родителите му се разделят. Детството му е трудно, изпълнено с лишения, защото майка му е принудена да работи на няколко места, за да свърже двата края.

Днес Леонардо е известен по целия свят не само като холивудска звезда, но и като активен борец за опазване на околната среда.

5. Патриша Хики - майката на Марая Кери

Майката на американската поп изпълнителка Марая Кери, Патриша Хики, е бивша оперна певица. Разделя се с баща й, Алфред Рой Кери, когато малката Марая е едва на 3 години. Въпреки таланта си, Патриша работи на още 2 места, за да осигури семейството. Малкото момиченце се възхищава откровено на своята майка и се опитва да й подражава във всичко. Точно така се оказва на голямата сцена, а към днешна дата е носителка на 5 награди "Грами", има богат опит като актриса и филантроп.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама