Ивайло Захариев разкри защо е осъдил БНТ (ВИДЕО)


Ивайло Захариев разкри защо е осъдил БНТ (ВИДЕО)
Снимка: Ивайло Захариев/Official Facebook

Чаровният актьор Ивайло Захариев разбуни духовете, когато преди няколко дни спомена, че е спечелил дело срещу БНТ. Поводът, разбира се, е „Под прикритие“ – сериалът, донесъл му огромна слава. Ето, че сега Захариев е готов да разкаже повече подробности относно спечеленото дело и най-вече причините, които са го подбудили:

Вижте още: Андреа показа брат си, като близнаци са (СНИМКА)

„Всичко тръгна от това, че БНТ се хвалеше навсякъде как продава сериала „Под прикритие“ по цял свят, като аз лично знам за над 180 държави. В същото време авторските права, които ми изплаща, бяха нищожни. Научих и от колеги – сценаристи, оператори, актьори – че и те получават такива малки суми. 2020 година разбрах за Европейската директива за авторско право и тогава попитах БНТ за отчетите, които по закон би трябвало да представят всяка година, но те не пожелаха да ги покажат.

После ги потърсих, за да видим дали може и без дело да се разберем, но и тогава нямаше диалог. Тогава се наложи да потърся законовите си права в съда.“ Смятам, че авторите и актьорите в България заслужаваме справедливо заплащане и затова борбата ми не е да получа някаква конкретна сума.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама