Избраха Мъж на годината 2017


Избраха Мъж на годината 2017
Снимка: KEY

Режисьорът на филма "Възвишение" Виктор Божинов получи приза "Мъж на годината 2017".

За десета поредна година Дарик радио отличи най-успешните български мъже, които са се доказали и са фокусирали общественото внимание върху себе си през изминалата година.

В края на миналата година Академията "Мъж на годината" определи тримата претенденти за отличието: тенисиста Григор Димитров, предприемача Ивайло Пенчев и настоящия победител.

46-годишният Божинов е режисьор на екранизацията "Възвишение" по едноименния роман на Милен Русков. Лентата тръгна по кината през ноември 2017 година и бе определена като най-широко разпространеният български филм в новата история на родното кино.

Божинов е един от най-активно работещите съвременни български режисьори. За период от близо 10 години участва в над 55 игрални филма и работи със световни имена в киното от ранга на Режис Варние, Шльондорф, Братя Тавиани и др. През 2007 година заминава за Русия, където е част от продукции на Сони Пикчърс и Фокс. През 2010 година Виктор Божинов се завръща в България и участва в заснемането на успешни сериали като "Под прикритие", "Стъклен дом", "Столичани в повече", "Връзки".

На церемонията бяха отличени още Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков – "Щурците", които през 2017 година отпразнуваха своята 50-годишнина от сформирането си.

Журналистката Василена Гръбчева е победителят в категория "ТВ чар", а Магърдич Халваджиян грабна приза за продуцент на годината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама