Жизел Бюндхен е най-печелившата манекенка според Forbes


Жизел  Бюндхен е най-печелившата манекенка според Forbes

Бразилският супермодел Жизел Бюндхен в периода 2013-2014 е имала приходи от 47 милиона долара и оглави за осма пореднагодина класацията на най-печелившите манекенки на сп. Forbes, предаде Ройтерс.

34-годишната майка на две деца и съпруга на състезателя по американски футбол Том Брейди с лекота изпревари пряката си конкуренция, оставяйки я далече зад себе си. Холандската манекенка и модел на Victoria's secret  Даутцен Крус /29 г./ е на втора позиция със "скромния" годишен доход преди облагане с данъци от 8 милиона долара. На трето място е поставена 33-годишната бразилка Адриана Лима със същата сума, информира БТА.

От Forbes уточняват, че Жизел Бюндхен през миналата година е спечелила с 16 милиона долара повече от своя съпруг. Манекенката има сключени договори с веригата "H&M", с френската модна къща Chanel и дизайнерката Каролина Ерера, подписала е дизайнерски контракти за бельо и сандали. Победителката в класацията има 2,7 милиона последователи в Instagram и е спечелила 386 милиона долара, откакто е започнала своята кариера през 2001 година, информира БТА.

При съставянето на своята класация от Forbes са изчислили доходите на манекенките от месец юни 2013 до месец юни 2014 година, като са отчели и приходите им от странични дейности като рекламни кампании, лица на брандове и др.

40-годишната британска манекенка Кейт Мос е класирана на четвърто място с приход от 7 милиона долара. В първата петица тази година попадна и иконата на сп. Sport's Illustrated, 22-годишната Кейт Ъптън, с приблизително същата сума. Ъптън за пръв път фигурира в класацията на сп. Forbes.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама