Калина Крумова с разтърсващи думи, донор е на яйцеклетки


Калина Крумова с разтърсващи думи, донор е на яйцеклетки
Снимка: БГНЕС

Бившата депутатка Калина Крумова, която наскоро сключи втори брак с актьора Борислав Захариев, познат от телевизията като Боби Турбота, даде разтърсващо интервю по NOVA телевизия, където откровено говори за сурогатното майчинство и донорството на яйцеклетки.

"Реших да стана донор на яйцеклетки. Много деца не са родени. Много сълзи са изплакани", категорична е журналистката.

"Не е честно да гледаме на донорството като екстра, а като един много осъзнат хуманен акт", допълни още Калина Крумова.

Вижте още: Жоро Торнев с първи думи за състоянието на жена си Мира Добрева

"В началото на годината замразих мои яйцеклетки, защото природата е много непредвидима. Статистиката показва, че възрастта в Европа на която яйчниковият резерв на една жена се изчерпва е много ниска. Жени на 30 години са с изчерпан резерв и не могат да станат майки", посочи тя.

Калина Крумова допълни още, че се радва, че е променена наредбата - от 36 години вече са 38 за жените, които могат да дават яйцеклетки.

"Когато бях политик законопроектът за сурогатно майчинство беше приет на първо четене и дотам. Близо 12 години по-късно трябва да бъдем точни - темите за сурогатно майчинство явно не бяха достатъчно важи и не минаваха бързо", каза още Крумова.

Най-често от донорство на яйцеклетки се нуждаят жени, които имат нисък яйчников резерв или лошо качество на яйцеклетките. Има случаи, при които заради здравословни проблеми яйчниците на жената са отстранени, но матката е запазена. Тогава единственият начин жената да се сдобие със свое биологично дете е именно чрез донорска яйцеклетка.

Вижте още: Кармен Електра изглежда феноменално на 51, ето как го постига (СНИМКИ)

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама