Камила става официално кралица от днес


Камила става официално кралица от днес
Снимка: Getty Images

Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през британска кралица консорт до пълноправна кралица, тъй като днес, 6-и май, настъпи денят и на нейната коронация, съобщава ДПА.

Бившата госпожа Паркър Боулс ще бъде помазана и коронована в лондонското Уестминстърско абатство по време на историческа церемония, наситена с история и отбелязана с голяма показност.

Официалната покана за деня на корнацията, редът на службата, молитвите на Англиканската църква и сувенирите от Кралската колекция - всички те приветстваха Камила като "кралица Камила".

Бъкингамският дворец публикува съобщение в Twitter късно в навечерието на коронацията, като за първи път използва словосъчетаниета "кралица Камила" в официалния акаунт на монархията в социалната мрежа.

Споделяйки кадри от флоралното великолепие и сцената на коронацията, постът гласеше: "Уестминстърското абатство е готово за #Крононацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила".

Вижте още: Камила Паркър: От нахална любовница до кралица консорт

Години на дебати последваха сватбата на Камила с тогавашния принц на Уелс през 2005 г., когато помощници заявиха, че тя "възнамерява" да бъде известна като "принцеса консорт", когато съпругът ѝ стане монарх.

Покойната кралица Елизабет Втора подкрепи Камила да бъде кралица консорт и бившата херцогиня на Корнуол е наричана от двореца така от момента на възкачването на крал Чарлз Трети.

Това сложи край на дългогодишните дебати за това как в крайна сметка ще бъде наричана Камила - бившата любовница на Чарлз.

Съпругата на краля автоматично става кралица и само промяна в законодателството би попречила на Камила да бъде такава.

"Кралица Камила" се появи официално за първи път на поканите за коронацията, като Бъкингамският дворец заяви, че церемонията в събота е подходящият момент да започне да използва титлата официално.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама