Катрин Деньов: Флиртът не е равен на изнасилване


Катрин Деньов: Флиртът не е равен на изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

В Холивуд се зароди ново движение, което отрича придобилата известност кампания срещу сексуалното насилие #MeToo. Начело на новоучреденото движение е френската актриса Катрин Деньов, която заедно с 99 други жени от Франция публикуваха отворено писмо, отхвърлящо феминизма.

Според тях той и по-конкретно кампанията #me too изразява "омраза към мъжете и е нов вид пуританство и отрича тяхната сексуална енергия", а "флиртът не е равен на изнасилване.

Писмото, което е публикувано във френския вестник "Le Monde", идва като част от глобалната реакция към многобройните обвинения в сексуален тормоз, разпалени от няколко обвинения срещу водещия холивудски филмов продуцент Харви Уейнстейн. Обвиненията прераснаха в движението #МеТoo, където жените споделят личен опит от злоупотреби към тях и последващо повдигане на въпроса в световен мащаб относно сексуалното насилие на работното място.

В последствие много мъже, обвинени в сексуален тормоз, са подали оставка или са били уволнени от работата си в множество индустрии.

"Изнасилването е престъпление, но настойчивото или тромаво флиртуване не е, както и галантността не е мачо агресия", пишат в писмото си 100-те жени , заявявайки, че мъжете трябва да бъдат "свободни да се задяват" с жените.

"Мъжете са наказвани под общ знаменател, принудени да напуснат работата си, когато всичко, което са направили, е да докоснат коляното на някого или да се опитат да си откраднат целувка", се казва още в писмото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама