Катрин Деньов продава на търг лична колекция от Ив Сен Лоран


Катрин Деньов продава на търг лична колекция от Ив Сен Лоран
Снимка: Getty Images/Guliver

Катрин Деньов ще продаде на търг лични облекла, дело на нейния покоен приятел, модната икона Ив Сен Лоран.

Френската актриса, която наскоро навърши 75 години, обяви, че продава къщата си в Северна Франция, където държи гардероб, пълен с облекла от дизайнера и е решила да се раздели с някои от дрехите "не без известна тъга".

"Това са дизайнерски облекла на един толкова талантлив мъж, който ги е създал само за да прави жените по-красиви", каза Деньов в изявление за аукционната къща "Кристи‘с", която ще осъществи продажбата.

Около 150 артикула, сред които палта, рокли и аксесоари - някои от тях уникални модели, предназначени единствено за актрисата - ще бъдат продадени на търг в края на януари по време на Седмицата на модата в Париж.

След това ще се осъществи втора продажба на останалите артикули онлайн.

Деньов често беше спрягана за муза на Ив Сен Лоран и водеща фигура в дизайнерския му кръг от бляскави жени като принцеса Грейс от Монако, Уолис Симпсън и Палома Пикасо.

След първата им среща, когато е само на 22 години, Деньов се радва на 40-годишно приятелство със Сен Лоран до смъртта му през 2008. На изложба, посветена на неговата работа през 2002 г., тя му признава: "Ти си най-голямата ми любовна история".

Източник: БГНЕС

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама