Книгите, променили Рут Колева


Книгите, променили Рут Колева
Снимка: Facebook

Певицата, която в кръвта си носи "заразата" на R&B и соул музиката - така най-кратко може да представим Рут Колева или просто Рут, която през 2015 г. получава награда за "Най-добра вокалистка" от JAJ Awards – Inter FM, Япония.

Част от книгите, които промениха Рут Колева:

1. "Железният светилник" от Димитър Талев

"Железният светилник" е книга, която прочетох по принуда (за матурата), но в която се влюбих безусловно. Някак се влюбих и в България и започнах да ценя бита и историята ни повече."

2. "За мишките и хората" от Джон Стайнбек

"Книгата ме научи да бъда човек, видях малко от Милтън и малко от Лени Смолс в себе си. Тази книга се чете за един следобед, но ти удря шамар за цял живот."

3. "Златният телец" от Илф и Петров

"Ако някой някога ми каже, че руснаците не могат да пишат хумор, ще го набия и ще го принудя да прочете тая книга четири пъти подред. Не знам с какво ме е променила, но ме научи на сарказъм и ирония, а те са нужни в тоя ми ти свят."

"Вероника решава да умре" от Паулу Коелю

"Начи, тая книга не я слагам в графа "велика", но я четох в много тежка депресия и ако не друго, ми даде лъч светлина по време на адската дупка, в която се бях самозакопала."

"Вещиците от Истуик" от Джон Ъпдайк

"Брилянтно написана книга, която ме осъзна какво е да бъдеш жена."

"Мостовете на Мадисън" от Робърт Джеймс Уолър

"Любов, която искам да преживея, да ме удари неочаквано, да преобърне света ми и да не си отиде от мен до сетния ми час. Ревах часове, освен всичко. И тази книга е една от малкото екранизации, на които давам 10/10."

"Кери" от Стивън Кинг

"Да четеш Стивън Кинг на 10 години може би не е най-добрата идея, а пък може би е. Въображаемите светове на Кинг (освен всичко, съм ходила в Мейн) са отличителни и дали ми много на въображението."

"Изворът"от Айн Ранд

"Една голяма моя любов ми спечели сърцето като ми даде тази книга още първата седмица. Индивидуализъм for the win."

Източник: highviewart.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама