"Когато те сънувах" - един различен любовен роман


"Когато те сънувах" - един различен любовен роман
Снимка: Издателство "Хермес"

Джоуел се е зарекъл никога повече да не се влюбва. Защото любовта води след себе си болка. Но когато среща Кали, той не може да устои на привличането. В нея вижда тихия пристан и буйния огън, от които така силно се нуждае. А Кали открива в Джоуел онази истинска любов, за която всички бленуваме. Те рискуват, за да следват мечтите си, да бъдат по-добри, да живеят истински.

Но Джоуел има страхове. Той сънува за хората, които обича. И сънищата му винаги се сбъдват. Без значение дали са добри или лоши.

Една нощ неизбежното се случва. Джоуел сънува Кали. И този път сънят е кошмар. Сега двамата са изправени пред трудно решение. Може ли Кали да остане, знаейки съдбата си? Джоуел обича ли я достатъчно, за да избере нейното щастие пред своето?

***

Холи Милър е родена в Бедфордшър, Англия. Любовта към книгите я съпровожда от малка и един ден се превръща във вдъхновение за писане. През годините Милър работи като редактор в списание и копирайтър, но в свободното си време не спира да изпълва тетрадки и тефтери с кратки разкази и идеи за книги.

Дебютният ѝ роман – "Когато те сънувах", е публикуван в 23 страни по цял свят, а съвсем скоро ще бъде издаден на български език. Правата за екранизирането му са закупени от холивудско студио.

Днес Холи Милър живее в провинциалната част на Норфък със съпруга си и работи по третия си роман.

Как се роди идеята за книгата и най-вече за способността на Джоуел да сънува бъдещето на хората, които обича?

Идеята ми хрумна, докато вечерях с приятели. Бяхме стигнали онзи момент от вечерта, когато започваш да обсъждаш философски въпроси или хипотетични ситуации. Някой попита дали бихме искали да узнаем бъдещето си, ако имаме тази възможност. Замислих се колко интересно би било тази идея да се комбинира с любовна история. Малко по-късно Джоуел изникна в съзнанието ми почти напълно завършен като персонаж, а след него – цялата книга започна да се оформя.

Разкажете ни повече за вашите писателски навици. Как протече работата по книгата? Направихте ли някакво проучване?

Когато пиша, винаги планирам всичко. В началото не беше така, но установих, че ако нямам план, често стигам до задънена улица и ми е трудно да продължа. Затова сега си правя описание на героите и техните биографии. Когато знам кои са персонажите ми и накъде върви историята, писането е много по-лесно (и по-забавно).

Докато работех по "Когато те сънувах", отделих много време, за да проуча работата на Кали, както и някои моменти, свързани с последните глави. Тъй като дарбата на Джоуел е по-скоро фантастичен елемент, исках всичко останало в книгата да е представено по възможно най-реалистичен начин.

Още в началото ли знаехте какъв ще бъде сънят на Джоуел за Кали?

Да. Дори преди да започна да планирам сюжета, имах ясна идея какво ще сънува той. Сънят му оформя същината на книгата, затова нито за момент не си помислих да го променям.

А знаехте ли какъв ще бъде финалът?

Знаех някои основни части от финала. Обаче главите, водещи към него, се промениха доста от първата чернова до последната версия на романа. Те са изпълнени с напрежение и емоции, които беше важно да опиша по най-добрия начин. Надявам се, че съм успяла!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама