Коя е Йелена, жената на Новак Джокович, която е плътно до него (СНИМКИ)


Коя е Йелена, жената на Новак Джокович, която е плътно до него (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович е добре известен с уменията си на корта, но напоследък привлече вниманието към себе си поради други причини. На сърбина му беше отказано да влезе в Австралия на 5 януари поради ваксинационния му статус преди Australian Open 2022. 34-годишният тенисист, чиито адвокати твърдят, че той е освободен от ваксина срещу CОVID-19 по медицински причини, след това беше задържан в имиграционен център в Мелбърн. Спортистът беше освободен от там на 10 януари, след като съдът се произнесе в негова полза (научете всичко по случая тук).

Жена му Йелена Джокович беше плътно до него и публично го защити в социалните мрежи. Тя го е подкрепяла през цялата му процъфтяваща кариера, но 35-годишната красавица със сигурност е нещо повече от примерна съпруга.  

Училищна любов

Преди да се оженят през 2014, Йелена Джокович – бивша Ристич – има 8-годишна връзка с Новак. Те всъщност са учили в едно и също средно училище. Тяхната пищна сватбена церемония се състоя на територията на курорта Аман Свети Стефан в Черна гора, само дни след като Джокович спечели втората си титла от турнира "Уимбълдън". Лъчезарната булка беше облечена в изящна рокля на Сара Бъртън, креативен директор на модната марка Alexander McQueen.

Пътешественик по душа

Като съпруга на тенисист и мултимилионер предприемач, Йелена е посетила много страни, подкрепяйки мъжа си на различни турнири. Но любовта ѝ към пътешествията се е зародила много преди да стане г-жа Джокович. След гимназията Йелена се мести да живее в Италия и завършва бакалавърска степен по Бизнес администрация в университета "Бокони" в Милано. След това получава магистърска степен от Международния университет в Монако.

Отдадена майка

Двойката посрещна първото си дете – син на име Стефан – през 2014 г. Тогава Новак обяви щастливата новина в Twitter, пишейки: "Стефан, нашето бебе ангелче се роди! Толкова се гордея с моята красива съпруга Йелена! Благодаря ви много за вашата любов и подкрепа. Обичаме ви всички!!!". През 2017 на бял свят се появи и тяхната дъщеря Тара. Йелена е не само отдадена майка на две деца, но и се грижи за двете кучета на семейството.

Управител на фондацията на Новак Джокович

Между аплодисментите за съпруга си и отглеждането на децата им, Йелена управлява благотворителната организация на двойката, фондацията "Новак Джокович". Тя има за цел да помогне на деца в неравностойно положение и да подобри образователната система на Сърбия.

Блогър

35-годишната Йелена също така стартира едноимен блог, където демонстрира своите писателски умения и споделя лични истории, съвети и препоръки.

"Осъзнах, че с моята непредубеденост и незасищащ глад за знание, се променям и трансформирам с такова темпо, че е наистина трудно да ми сложат етикет или да ме поставят в една определена кутия. Аз съм навсякъде и никъде. Неразбрана и напълно оценена", написа тя веднъж на своите читатели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама