Ковчегът на кралица Елизабет II пристигна в Лондон (ВИДЕО)


Ковчегът на кралица Елизабет II пристигна в Лондон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Ковчегът на кралица Елизабет II пристигна в Бъкингамския дворец в Лондон тази вечер, посрещнат с аплодисменти и море от светлини на мобилни телефони пред портите на двореца.

Ковчегът пристигна малко след 19:00 ч. по Гринуич, след като беше докаран с полет от Единбург в подготовка за погребението на покойния монарх следващия понеделник.

Вчера вечерта се проведе репетиция за транспортирането на ковчега с тленните останки на Нейно Величество от Бъкингамския дворец в двореца Уестминстър (Операция "Лъв"). След пристигането на ковчега в двореца Уестминстър, което трябва да се случи утре в 15 часа, ще бъде организирана мемориална църковна служба.

След това ще започне изпълнението на операция "Перо" – ковчегът с кралицата ще остане в Уестминстър Хол в продължение на четири дни, през които обществеността ще може да се прости с монарха. Те ще могат да го направят от 17 часа на 14 септември до 6.30 часа на 19 септември, понеделник.

За ВИП лица ще бъдат определени специални времеви прозорци. Ще бъде отворена и онлайн книга за съболезнования. В същия ден ще се проведе и репетиция за държавното погребение на 19 септември.

Вижте тук как ще бъде погребана покойната кралица

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама