Край на една ера: TikTok остана без музиката на Тейлър Суифт, Ариана Гранде и Дрейк


Край на една ера: TikTok остана без музиката на Тейлър Суифт, Ариана Гранде и Дрейк
Снимка: Getty Images

Свикнали сме всяко клипче и видео, което гледаме в социалните мрежи, да е придружено от готина и актуална музика. Уви, огромна част от песните в социалните мрежи, ще бъдат свалени.

TikTok вече изглежда различно, след като започна изтеглянето на музиката на "Юнивърсъл мюзик груп", съобщи Асошиейтед прес.

В началото на седмицата "Юнивърсъл" обяви, че след като изтече лицензионното им споразумение в сряда, вече няма да разрешава тяхна музика да се разпространява от приложението. "Юнивърсъл" представлява изпълнители от ранга на Тейлър Суифт, Бед Бъни, Дрейк.

Изтеглянето на музиката, свързана с "Юнивърсъл", вече започна и много популярни песни изчезнаха от библиотеката на платформата, потвърдиха от TikTok пред Асошиейтед прес.

Потребителите вече нямат достъп до песните на Ариана Гранде, Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш и много други. Те няма да могат да ги добавят към ново съдържание, а предишни видеа с песни на "Юнивърсъл" ще изчезнат. Засега не се знае дали ще бъдат без звук или ще бъдат изтрити. Това зависи от TikTok.

Самите изпълнители също няма да могат да пускат песните си към "Юнивърсъл" в TikTok. Процесът по заглушаване и изтриване ще отнеме няколко дни.

Защо се стигна до свалянето на музиката?

В писмо от вторник, адресирано до изпълнителите и авторите на песни, "Юнивърсъл" уточни, че не постига споразумение с TikTok по три въпроса:

"подходящо обезщетение за изпълнителите и автори на песни, защита на творците от вредните ефекти на изкуствения интелект и онлайн безопасност за потребителите на TikTok".

ТикТок плаща на изпълнителите и авторите много по-малко, отколкото другите големи социални платформи.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама