Крал Чарлз навършва 75 години, ето как отпразнува рождения си ден (ВИДЕО)


Крал Чарлз навършва 75 години, ето как отпразнува рождения си ден (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Днес, 14 ноември, Крал Чарлз III отбелязва своя 75-ти рожден ден! 

Тържеството се състоя вчера в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на различни организации и представители на местните общини, навършващи също 75 години.

Вижте още: Ето каква е тайната съставка в диетата на край Чарлз III

Местен хор изпълни песента "Честит рожден ден" за държавния глава. Трапезата за партито беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от изпълненията на Лий Джон от бандата "Имаджинейшън", популярна през 80-те години на миналия век.

Накрая възникна шеговит дебат как да подходи кралят към рязането на тортата за рождения му ден и от кой етаж на сладкиша да започне. Кралят избра да отреже парче от най-долния етаж на пандишпановата торта "Виктория", приготвена в негова чест. Докато режеше парчето, аудиторията го аплодираше.

Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде обикновен работен ден за монарха, който ще постави началото на хранителен проект заедно с кралица Камила, целящ да се намали пилеенето на храната за сметка на удовлетворяване на нуждите от храна на хората.

Чарлз Трети ще бъде днес и домакин на прием в Бъкингамския дворец в чест на медицинските сестри и акушерките, като събитието е част от тържествата по повод 75-ата годишнина на Националната здравна система. Днес в столицата ще отекнат и топовни салюти в чест на рождения ден на британския крал.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама